İlham kaynağı kokular

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Güzel koku adeta güzel bir hatıra gibidir; kimi zaman geçmişe kimi zaman yaşanmış çok başka anılara götürür… Bazen en özel hatıralarımıza ve rüyalarımıza doğru sürükleyip ansızın uzak diyarlara açılan kapıları aralar zihnimizde… Enpa Kozmetik’in bu büyülü kokuları arasına daldık ve sizlere favorilerimizi derledik. 

Galliano Parlez-moi d'Amour; 

Büyük bir aşk serüveninden daha heyecan verici, daha ilham kaynağı, daha arzu edilir ne olabilir ki? John Galliano’nun yeni Eau de Toilette’i, ismiyle olduğu kadar içeriğiyle de aşk oyunlarına bir gönderme olup yeni nesle aşk dolu bir koku sunmuş oluyor… Parfümün içeriği: Yasemin, zambak, lavanta özü ve Türkiye’nin gülü; misk, endonezya’dan paçuli, ayrıca servi yaprakları da meyve ve çiçekleri kaynaştırıp inanılmaz bir karışım sunuyor. Aşkın şişesi: yaratıcısının stilinde şeffaf camdan bir aşk mektubu zarfıdır. Şişenin zarafeti içerdiği koku kadar başarılı olup anlattığı aşk masalının da bir parçası olmaya layıktır. 

Eau de Iceberg Wild Rose (YabanGülü); 

Bizi İtalya’nın meşhur limon, portakal ve hafif zencefil dokunuşlu mandalina tazeliğiyle karşılıyor. Kalp notalarında müge ve greyfurt çiçekleri yaban gülünün doğal dişilik vurgusunu güçlendirmeye yardımcı oluyor. Dip notalardaysa gri amber, misk ve romantik sedir ağacı sizi sarıp sarmalıyor.

Parlez-moi d'Amour Gold Edition: 

Gold seri için John Galliano daha lüks ve çarpıcı bir versiyon tasarladı. Miskle vurgulanan dişilik sıcak altın dokunuşuyla çok daha çekicibir formüle dönüştü. Yaseminin ikonik dişilik vurgusu, portakal çiçeği, balzamik ve hafif vanilya  dokunuşuyla kalp notaları içindeki tatlı sıcaklığı dışa vuruyor. Her dönemin lüks ağaçsı imzası olan Selvi, manyetik etkisiyle Paçuli canlı amber içerisinde eriyerek sıcak altın yansımalarını tamamlıyor. 

Racing Red: 

Efsanevi Ferrari Scuderia Takımı’nda yerini al SCUDERIA FERRARI Kokuları, yeni özgün parfüm yorumları arasında efsane olma sözü verir. RACING RED, ünlü RED’i selamlar. Özgün tasarım, tamamen modern ve fazlasıyla erkeksi…

Flor n Conto: 

Eski Aztek’lerden çiçeksi bir sunuş… Aztek tanrılarının kutsayıcı ve büyüleyici kokularını temsil eden çiçeklerden bir seçki… Ağustos 1400, Tenochtitlan, Meksika Aztek takvimindeki en kokulu festivaldeyiz. Davulların ritmiyle kalbimiz aynı hızda çarparken, zengin aromatik çiçekler tapınağa koku veren özel bir tepeye sunuluyor. Copal tropik reçinesinin dumanı Tüberoz’un ferahlatıcı etkisinin sahne arkasında yer alırken, Manolya, Plumerya ve yoğun sarı aromasıyla kutsal Aztek kadife çiçeği kokunun kalbinde kalıyor.

Gold Sugar Parfüm;

Oyuncu ve şehvetli kadının doğasıyla yaratılmış yeni bir koku; tutkulu, tatlı ve kalıcı. Orijinal çiçek buketi, enfes gurme notalarla buluşur. Portakal notalarıyla başlayarak portakal çiçeği esansıyla zenginleştirilmiş. Kalp notalarında krem brule ve Hindistan cevizi karşılar. Avustralya sandal ağacı, krem ve misk notaları parfümün kalıcılığını garantiler.

L’ETROG: 

Calabria narenciyelerinin tarihi hasat mevsimi kutlamalarına ithaf edilmiş, çarpıcı Akdenizli bir parfüm. Ortaçağda Calabria’da bir aile hasat mevsimini kutlamak için toplanır. Turunçgilli bir koku olan L'etrog içindeki ünlü limonları havayı aydınlatarak Mersin’i çevrelerken Gün Meyvesi ise Akdeniz Geceleri’nin tatlı sıcaklığını kuşatıyor. Ana Notalar: Calabria Limonu, Mersin, Gün Meyvesi, Vetiver...