İki Türk kız kardeşin Hollywood zaferi

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

92. Oscar Ödül Töreni Kırmızı Halı Geçidi’ne, Türk moda tasarımcısı Gülafer Ataş ve stilist kız kardeşi İpek Boyayan üç özel tasarımla damga vurdu. 

OSCARS KIRMIZI HALI GEÇİDİ 

Ünlü Amerikalı TV sunucuları Brittney Hoper Bloch , Megan Telles ve Dayna Devon kırmızı halı canlı yayın sunumlarında tercihlerini Gülafer Ataş markasından yana yaptılar. Haute Couture elbiselerinin tasarımlarını; özel kumaşlar, kasnak işlemeler ve değerli taşlarla desteklediklerini ifade eden usta tasarımcı ve kız kardeşi, aldıkları güzel tepkilerden ve uluslararası basının kıyafetlerine gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduklarını belirtti. 

GALAYA ÖZEL TASARLANAN ‘OKYANUS DALGALARI’ ADLI ELBİSE

Los Angeles’ın Oscar kadar önemli bir diğer dev organizasyon olan Hollywood For The Global Ocean Gala’da ünlü model Liliana Nova’ın tercihi yine Gülafer Ataş oldu. Bu anlamda tasarlanan kostüm, hırçın okyanus dalgalarını ifade eden güçlü volanlarla hareketlendirilirken, temizliği ifade eden transparan pencereler ve son olarak okyanusun zengin ekolojik yapısını oluşturan mercanları ifade eden işlemelerle, özel bir tasarıma imza attılar. Galanın amacı okyanusların kirlenmesi ve beraberinde yarattığı tehlikelere karşı ortak çalışmalar yaparak farkındalık yaratmak. Organizasyon, HSH PRINCE ALBERT II OF MONACO onuruna yapılırken, çalışmalara destek olan aktivistlere ödüller Uma Thurman tarafından verildi.

BEYAZ LALE ADLI TASARIM GECENİN SEMBOLÜ OLDU

Elton John Aids Foundation’ın 92. Oscar Ödülleri ile aynı gece düzenlenen davetinde, Lady Victoria Herney’da tercihini usta tasarımcıdan yana kullandı. Beyaz Lale / White Tulip adlı elbise Fransa ELLE dergisi ve birçok ulusal basın tarafından gecenin en özel elbiselerinden biri olarak gösterildi. Markanın stilisti, İpek Boyayan 40 bin değerli taş ile kasnakta 2 ayda hazırlanan böğürtlenli elbiseleri ile Lianna Dzienciol çok özel bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Gülafer Ataş, gelecek yılın Hollywood Ödül sezonu için kız kardeşi ile şimdiden özel tasarımlar planladıklarını ve ünlü oyuncular ile iletişimde olduklarını aktararak Türkiye’yi doğru şekilde temsil etmek istediklerini belirtti.