Hurmayla maske yapıyor

MEZİN DEDEYİ
mezin.dedeyi@aksam.com.tr

Victoria Secret’ın en ünlü meleği Candice Swanepoel, kusursuz güzelliğiyle son yılların en güzel kadınları arasında gösteriliyor. Max Factor’un yüzü olan ünlü model kampanya çekimleri için Marilyn Monroe’ya benzetildi. 

Max Factor ile çalışmaya nasıl başladınız? 

Max Factor’ün menajerimle görüştüğünü öğrendiğimde çok heyecanlandım. Çocukluğumda Güney Afrika’daki en ünlü markalardan biriydi; kurucusu Max Factor’ün çalışma biçiminden çok etkilenmiştim. Mankenliğe başladığımdan beri de Pat McGrath’le çalıştığım için bu fırsatı kaçırmadım. Marilyn Monroe’ya muhteşem dönüşümünüz tamamlandığında 

neler hissettiniz? Marilyn’e dönüşmek büyük eğlenceydi!  Çok zorlu bir süreç oldu fakat aynada son halime baktığımda gözlerime inanamadım. Marilyn Monroe’nun birçok kadın için çok önemli bir ikon olması da heyecanımı körükledi. Saç, makyaj, stil derken yaklaşık 1,5 saat süren bir dönüşüm oldu ve çok memnun kaldım.

NOTMA JEANE

Marilyn’e benzeyen taraflarınız var mı?

Normal hayatımda kendimi Norma Jeane’e benzetiyorum. Sokakta yürürken herhangi bir kadın gibiyim ama saçımı makyajımı değiştirir, duruşumu düzeltir, karaktere girersem kendimi dönüştürebiliyorum. Norma Jeane’in yolda yürürken aniden duruşunu değiştirdiğini, bunu yapınca insanların bir anda onu tanıdığını okumuştum bunu ben de hissediyorum. Küçük değişiklikler bile insanı dönüştürmeye yetiyor.

Türkiye’ye hiç geldiniz mi?  Nerelere gittiniz?  

Bir yıl önce geldim. İstanbul’dan karayoluyla Efes harabelerine gittik.  9 saatlik bir yolculuktu, çok hoşuma gitti. Kapadokya’da balonlarda çekim de yaptık.

ŞANSLIYIM 

Güzellik kurallarınız nedir? Püf noktanız var mı?

Avokado ve yoğurtla doğal maskeler yapıyorum. Bazen buna etli hurmalardan da karıştırıyorum, geyşaların ciltlerini parlak tutmak için başvurduğu bir yöntemmiş. Yüzüme soğuk masaj yapmayı da seviyorum. 

Aynaya baktığınızda nasıl bir kadın görüyorsunuz? Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Sağlıklı olduğum için kendimi şanslı hissediyorum ve evrenin bana verdiklerine şükrediyorum. Aynaya, nasıl göründüğümü anlamak için bakarım sadece. İş sırasında insanların bende yarattığı dönüşümleri izlemeye de bayılıyorum. Çok yaratıcı bir süreç ve adım adım hayata geçişini izlemek bir harika.

FORMUMA DİKKAT EDİYORUM

Victoria’s Secret mankeni olmanın belli sorumlulukları var mı?

Evet, Victoria’s Secret mankenliği çeşitli sorumluluklar getiriyor. Pek çok genç kız bizi örnek alıyor, dolayısıyla gençlere örnek olmamız gerekiyor. Baskıya ve etkilenmeye çok açık olan gençlere örnek olabildiğim için mutluyum. İnsanlara sağlıklı kalmayı ve güçlü kadınlar olmayı aşılıyoruz.

Fit kalmak için düzenli yaptıklarınız neler?

Formumu korumaya çok zaman ayırıyorum.  Haftada üç ila beş gün antrenman yapıyorum. Görev haline gelmemesi için, yapmaktan hoşlandığım şeyleri tercih ediyorum.  Karışık olarak yoga, pilates ve boks çalışıyorum. Bu aralar yogaya sardım çünkü zihinsel ve bedensel egzersiz bir arada. Önemli bir defileden önce daha iyi hissedebilmek ve görünebilmek için mutlaka egzersiz yaparım.

Her zaman yanınızda bulundurduğunuz temel güzellik ürünleri hangileri?

Organik hindistancevizi yağı: Saça ve vücuda sürülebilir, makyaj çıkarmak için de ideal. Çantamda mutlaka maskara taşırım.  Kırmızı ruju çok severim. Victoria’s Secret Bombshell parfüm-çiçeksi ve meyveli bir koku, gece de gündüz de kullanılabiliyor.