Hipnotize etmeye devam edeceğiz

İstanbul’un son gözde mekânı Hypnos Hall, dünyaca ünlü sürpriz isimleri programına katmaya devam ediyor. 3 bin kişi kapasiteli İstanbul’un yeni elektronik müzik kulübü Hpynos Hall’un işletmecisi Ufuk Gündoğdu’yla bir araya geldik hem mekânın kuruluş hikâyesini hem de yeni projelerini öğrendik.

Hypnos Hall, kısa zamanda şehrin eğlence üssüne dönüştü. Bunu bekliyor muydunuz? 

Tabii ki bekliyorduk çünkü tüm hazırlıkları buna göre yapmıştık. Zaten İstanbul gibi enerjisi yüksek, müthiş bir şehirde, aksini düşünmek olmazdı. Geride bıraktığımız yılın son aylarında açıldık ve ünlü Dj’lerle çok iyi bir başlangıç yaptık. 2018’de de bu şekilde devam etmeyi hedefliyoruz. 

Hypnos’un müzik tarzını nasıl tanımlayabiliriz?

Elektronik tabanlı tüm müzik çeşitleri diyebiliriz. Tech-house, techno, deep house, etnik müzik, elektronika ve chill-out gibi. 

Ayazağa’da bir hangarı seçmenizin özel bir nedeni var mı?

Gerçekleştirmek istediğimiz projedeki ses sistemi ve gelecek kalabalığı göz önünde bulundurursak şehir içinde olmamız imkânsızdı. Kemerburgaz Caddesi hem şehrin farklı merkezlerine çok yakın hem de şehir kalabalığından ve yerleşim bölgesinden uzakta. Lokasyonun önemi de bu. Evet, Berghain clup gibi insanların saatlerce kalıp, eğleneceği bir mekân olacak. Çünkü İstanbul bunu hak ediyor. 

Her hafta dünyaca ünlü Dj’leri de ağırlayacaksınız. Bununla nasıl bir fark yaratmak istiyorsunuz? 

Elektronik müzik severler için iyi Dj çok önemli. Müziğin ritmine kendinizi kaptırıp, keyifle dans etmek için kimin çaldığı ve nasıl çaldığı önemli. Müzik Direktörümüz Ali Efe Dinç, bu konuda titizlikle çalıyor. Çok kısa zamanda Guti, Morgan, Kiasmos, Gui Boratto, Birds of Mind, Acid Pauli, Art Departmant & Edu Imbernon ve Anna gibi çok önemli isimleri ağırladık ve kısa zamanda çok güzel geri bildirimler aldık. Bu şekilde devam edip gelen herkesi cuma ve cumartesi geceleri hipnotize etmeye devam edeceğiz. 

MYKONOS VE IBIZA GİBİ DEVLER LİGİNDE OLACAĞIZ

İstanbul’da gece hayatının  ivme kaybettiği bir dönemde,  böylesine büyük bir yatırımı  riskli görmediniz mi? 

Aslında bu bizim yatırım gurubu için krizi fırsata dönüştürme taktiği diyebiliriz. Türkiye’deki açığı yakalamak adına önemli bir adım olarak gördük. Son olarak Türkiye bu işi öğrenme aşaması olacak. Amacımız diğer İstanbul mekânları gibi Güney’e gitmek değil. Yeni açacağımız yurt dışı projeleriyle Mykonos ve İbiza gibi devler liginde yer almayı hedefliyoruz. 

Yatırımı yapan kim?

Swiss Entertainment Group adında İsviçreli bir yatırım grubu. Hypnos eğlence sektöründeki ilk projeleri. 

İlk durak neden İstanbul? 

İstanbul’daki ciddi potansiyeli fark ettikleri için bence doğru bir yatırım oldu. Coğrafi konumundan dolayı, diğer önemli duraklara ulaşmak için de stratejik bir adım. 

3 bin kişilik bir mekânda sizin için önemli olan şey neydi?

Gelen Dj’lerden teknik donanıma kadar her şeyin en iyisi olsun istedik ve öyle de yaptık. 

Fiyat politikanız nasıl? 

Öyle korkulacak rakamlar değil, gayet uygun… Erken satışla başlayan dört kategoride bilet satışımız var. VIP bölümleri için giriş ücreti veya bilet alımı yok.