Her an stil sahibi görünün

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Kayak merkezleri artık sundukları eğlence ve spa tesisleriyle kış tatilleri için ideal koşullar sunuyor. Bize de stil sahibi kıyafetlerimizi bavulumuza toplayıp tatile gitmek düşüyor. Peki, kayak kıyafetleriyle nasıl daha şık, sıcak ve konforlu olabiliriz bir bakalım.

SICAK RENKLER 

Arkamıza beyaz fonu alıp star parçamızı belirlemekte kayak montları baş rolü oynuyor. Bu kış sezonunda sıcak etkisini hiç kaybettirmeyen renkler ile kış sezonuna devam ettik. Kar tatilinde giyeceğimiz renkli ve desenli montlar ile fark yaratabilirsiniz Turuncu, kırmızı, mor, mavi gibi renklerde ki kayak montlarını daha sade ve desensiz parçalarla kombinleyebilirsiniz. 

ÇİÇEK ESİNTİSİ

Yaz aylarının vazgeçilmez dokusu çiçek desenleri, romantik gücünü kullanıp kış aylarında da vitrinleri süslemeyi başardı. Soğuk ve karlı geçecek kış günlerinde ve kayak stilinizi oluştururken tulumlardan taytlara, kazaklardan botlara her parçada kullanabilirsiniz.

KARLAR PRENSESİ

Yeni sezonun baş tacı pelüş kürkler, kayak tatilinizin de vazgeçilmez parçası olabilir. Farklı renk ve desenlerde ki pelüş kürkünüzle karlar prensesi görüntüsüne sahip olabilirsiniz. Yumuşaklığı ve sıcak tutması yönünden oldukça uygun olan pelüşleri kayak yapmadığınız dakikalarda kullanmaya özen gösterin. Prensesten, ıslak kediye dönmek istemezsiniz.

KISA BOTLAR

Sezon trendleri arasında yer alan kısa botlar,  kar botlarında da kendini gösteriyor. Uzunların yeri ayrı evet ama bilekte biten bu kısa kar botlarını tercih etmek sizi stil sahibi yapacağından doğru bir hareket olacaktır. Renk seçimini metalik ya da renkli tercih. 

AYNALI GÖZLÜKLER

Aynalı gözlükleri geçmiş sezonlarda kullandıktan sonra rafa kaldırmıştık. Şimdi raflardan indirme zamanı. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için kullandığımız bu aksesuar stilimizle de uyum içinde olmalı. Büyük, renkli ve aynalı kar gözlükleriyle oldukça şık görünebilirsiniz. Kayak takımlarınız ya da kıyafetleriniz hareketli ve desenliyse gözlük tercihiniz daha sade modellerden yana olmalı. Eğer kayak ve snowboard yapıyorsanız kask ve kırılmaz camlı gözlük kullanmayı unutmayın.

TEKNOLOJİK ÜRÜNLER

Kayak yapmaya karar verdiğiniz noktada kombininizi satın almayı düşünüyorsanız eğer nano teknolojik ürünler seçmek işinizi kolaylaştıracaktır. İster snowboard, ister kayak yapın. Hatta isterseniz kızakla tepeden aşağıya kendinizi bırakacak olun. Su geçirmeyen, sizi soğuktan koruyacak termal   bir kayak kıyafeti takımına ihtiyacınız olacağını unutmayın. Spor kıyafet ve kayak malzemeleri satan mağazalarda rahatlıkla su geçirmeyen kayak kıyafetlerini, termal tayt ve çorapları bulabilirsiniz. Bunun birlikte benim en sevdiğim parça dokunmatik eldivenler. Dokunmatiği algılayan parmak ucu sayesinde bu eldivenler soğukta telefonunuzu kullanırken size oldukça kolaylık sağlıyor. Bu anlamda birçok inovatif ürün sunan markalar var fakat benim favorim tchibo kayak koleksiyonu. Standart ayakkabılarınıza portatif takılan yürüyüş aparatı, cebinizde size uzun süre ısı veren jel pedler gibi bir çok ürüne göz atabilirsiniz.

SHEARLING CEKET

Shearling ceketler kurtarıcı parçalarımızdan biri. Soğuğu fazlasıyla hissettiğimiz anlarda bizi sarıp sarmalayan bir ceketten bahsediyorum. Doku olarak deriyle beraber pelüş kürk kullanılarak tasarlanan shearling ceketler yeni sezonda da trend listesinde yerini çoktan aldı bile. Sizde kayak maceranız bittikten sonra sıcak şarabınızı yudumlarken shearling ceketinizle ortamın dokusuna uyum sağlayabilirsiniz.

OLMAZSA OLMAZLAR

Tabii ki bu kadar şıklığımızı düşünürken soğukta üşütmemeye de dikkat etmeliyiz. Bu yüzden atkı bere ve şapkalar olmazsa olmazlardan.  Yeni sezonda uzun atkılar çok moda bununla birlikle pelüş kürk atkılarda sezonun trendleri arasında. Eldivenlerde ise inci detayları hakim. Tercih sizin.

KAYAK VALİZİ HAZIRLARKEN YANINIZDA OLMASI GEREKEN 10 ŞEY

- Soğuktan korunmak için mutlaka termal içlik ve termal çoraplar

- Kayak Montu

- Kayak pantolonu

- Kayak eldiveni ve normal eldiven

- Aynalı kayak gözlüğü ve güneş gözlüğü

- Sweatshirt ve kazaklar

- Bere ve Atkı

- Kayak çorabı

- Soğuktan ve güneş yansımalarından korunmak için güneş kremi

- Günlük kombinleriniz