Haydi minikler ünlü şeflerle mutfağa

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Bu özel günde çocuklarınızın keyifli bir gün geçirmesini istiyorsanız, sizin için hazırladığımız önerilere bir göz atın. Sergiden oyuna, Pipet Roket atölyesinden ünlü şeflerle hamburger yapımına kadar işte eğlence dolu etkinlikler.

Pizza ve hamburger atölyesi

Elite World Business Otel, bünyesinde yer alan, İtalya’nın geleneksel lezzetlerini Türk damak tadına uygun olarak sunan L’oliva Restaurant’ta bugün çocukları misafir edecek. Elite World Oteller Zinciri Mutfaklar Koordinatörü ödüllü chef Mithat Yalçınkaya’nın moderatörlüğünde, Executive Chef Kemal Şenel ve Pizza Ustası Erhan Sarıoğlu, 23 Nisan’a özel mutfaklarını çocuklara açıp, onlarla pizza ve hamburger atölyesi gerçekleştirecek.

Tüm çocuklar davetli 

D&R, bu bayramı birbirinden renkli ve eğlenceli etkinliklerle kutluyor. D&R Card’la SEA LIFE Akvaryum’da denizaltı macerasına yüzde 50 indirimle katılabilir, Heidi filmine çift kişilik bilet kazanabilirsiniz.

Bu sergi kaçmaz 

Star Wars Miniland Sergisi, çocuklarınızla birlikte keyifli ve eğlenceli bir gün için sizleri Legoland’da bekliyor. İdeal bir mekan arıyorsanız LEGOLAND® Discovery Centre İstanbul, tam size göre. Miniland sergisi, 200,000’den fazla ‘Lego’ parçasının bir araya getirilmesiyle oluşturuldu. 

Öğretici bir eğitim 

Çocukların zihinsel ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı hedefleyen Engineering For Kids (EFK) bugün ve yarın Göztepe Özgürlük Parkı’nda çocuklarla buluşuyor. 5-12 yaş arası çocukları Uzay ve Havacılık Mühendisliği eğitimi kapsamında Pipet Roket atölyesiyle ağırlayacak EFK, çocuklara sosyalleşebildikleri bir ortamda eğitici bir eğitim sunacak.

Macerayla şenlenin

Bu günü ağaçlar arasında hoplaya zıplaya kutlamaya var mısınız? Xtrem Aventures macera parkı, kuş sesleri içinde bol adrenalinli bir bayram günü geçirmek isteyen çocuklar ve aileleri için eşsiz bir yer. Maslak UNIQ İstanbul’daki Xtrem Aventures, şehrin içinde doğayla kucaklaşmak isteyen herkese açık bir macera parkı. “Yerden göğe kadar macera” sloganıyla yola çıkan Xtrem Aventures, bol adrenalinli bir “Survivor adası” gibi. Fransa, Almanya ve ABD dahil 15 ülkeden sonra Türkiye’de de macera severlerin hizmetine sunulan parkta 4-8 yaş grubuna özel koruyucu ağla çevrilmiş 20 oyun parkuru, 8 yaş üstü ve yetişkinler için ip parkurları ve farklı oyun alanları mevcut. 

Lezzetli mönü

Farklı mutfakları aynı çatı altında buluşturan Go Meso, minik kahramanlar için 23 Nisan’ın en lezzetli çocuk mönüsünü sunuyor. Parmak sosis, mini mini pide ve pamuk kuzu gibi birçok farklı seçeneği bir araya getiren Go Meso, birbirinden güzel yemeklerinin yanı sıra dondurma ikramıyla da bugün tüm çocukları bekliyor.

Bu hafta küçüklere özel 

Raffles İstanbul Zorlu Center, bu hafta sonunu, çocuklara ayırdı. Yarın saat 11.25’te başlayacak brunch’ta, küçük misafirlere özel hazırlanan büfede; renkli ekmeklerden yapılan mini hamburger ve sosisli sandviçler, peynirli makarna, çıtır tavuk, kıvırcık patates, salata çeşitleri ve tatlı olarak mini brownie, yuvarlak kekler, mini çilekli tartlar sunulacak. 

Şeflerle kurabiye deneyimi Hilton İstanbul Bosphorus, 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel zengin menüsü ve panoramik İstanbul manzarasıyla büyük küçük misafirlerini eğlenceli bir kahvaltı deneyimine çağırıyor. Siz İstanbul manzarasının tadını çıkarırken çocuklarınız da onlar için kurulan oyun odasında şeflerle kurabiye yapacak.

Brunch’lar şölene dönüşüyor 

Birbirinden lezzetli mönüleriyle Swissôtel The Bosphorus İstanbul ailenizle birlikte yapacağınız brunch’ını şölene dönüştürüyor. CafeSwiss’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak yarın ‘Dünya Gymboları 

Boyama’ etkinliği yapılacak.