Haydi kolajen üretelim

Prof. Dr. Reha Yavuzer
reha.yavuzer@aksam.com.tr

Gençleşme veya genç kalma adına yapılabilecek pek çok işlem mevcut. Elbette sağlıklı yaşam, beslenme, düzenli egzersiz hepimizin yapması gerekenler. Bunlara ek olarak botoks ve dolgu uygulamaları artık çok daha erken yaşlarda yapılarak yıpranma süreci yavaşlatılmaya çalışılıyor. Vitamin kombinasyonları, aminoasit takviyeleri, fibroblast kültürleri, zenginleştirilmiş yağ transferleri gençleştirme ve genç kalma adına sıkça duyduklarımız. Ancak en önemli teknoloji kolajen indüksiyon tedavisidir.

Kollajen indüksiyon nedir?
Tüm vücudumuzda  belli hücrelerimizde kolajen üretilmekte. Yaşlanma ile bu üretilen kolajenin hem kalitesi azalmakta ki bizler bunu elastikiyet kaybı olarak gözlemliyoruz, hem de üretim miktarı azalmakta. Bedenimizi uyararak tekrar kolajen üretimini gençlik yıllarımıza doğru yaklaştırmak ve üretilen kolajenin kalitesini yukarı çekmek için yapılan bir dizi işleme Kolajen İndüksiyon Tedavisi diyoruz. Dışarıdan kolajen benzeri maddeler yani dolguları vermek yanında bireyin kendi kolajen üretimini arttırmak önümüzdeki yıl en çok başvurulan yöntemlerden olacak.
Hangi amaçla yapılıyor?
Kollajen indüksiyon tedavisi bireyin kendi kolajen üretim miktarını ve kalitesini arttırmayı, elastikiyet kaybını geri çevirmeyi ve tüm bunlara bağlı deri kalitesini arttırmayı amaçlar.
Nasıl yapılıyor?
Kollajen indüksiyon tedavisinde enjekte edilen biostimulanlar ve enerji bazlı uygulamalar kombinasyon olarak kullanılır. Bu yöntemlerle fibroblast denilen ve kollajen üretiminden sorumlu olan hücrelerin sayıca arttırılması, ürettikleri kollajen miktarının fazlalaştırılması hedeflenir. Bölgesel uygulanabildiği gibi NASA nın uyguladığı gibi tüm bedende etkiyi aynı anda görebilmek için Kolajen Kabinleri kullanılabilir. NASA nın yerçekimsiz ortamda yara iyileşmesini arttırmak ve uzayda daha hızlı bitki büyümesini sağlamak için kullandığı teknoloji artık güzellik için hizmetimizde.
Etkilerini görmek için kaç seans yapılması gerekiyor?
Kolajen kabini seanslar halinde uygulanır. Seans sayısı 10-15 arasında değişiklik gösterir. Yapılan analiz ve değerlendirme sonrasında seans sayısına karar verilir. Kişi birinci seanstan itibaren olumlu değişikliği görmeye başlar. Kolajen indüksiyon tedavisinde birinci seanstan yaklaşık 1 hafta sonra etki görülmeye başlanır. Seanslar uygulandıkça da etki giderek artar.
Hangi bölgelere uygulanıyor?
Derimizin tüm vücudumuzu kaplaması nedeniyle tüm bedene uygulanması gereken bu yöntemde kolajen kabini tek seferde tüm derimizde üretim için uyaran verir. Bunun yanında bu yöntem özellikle liposuction sonrasında meydana gelen yüzey düzensizliklerinin tedavisinde, kol ve bacak iç kısımlarındaki hafif gevşekliklerde oldukça başarılı sonuçlar vermekte. Diyetle hızlı kilo veren bireylerde de elastikiyet katbı olmaması amacıyla koruyucu olarak kollajen indüksiyonu önerilir.daha canlı daha parlak
Sağladığı faydalar neler? 
Kolajen kabini kollajen sayısının ve kalitesinin artışı ile kaybedilmiş olan elastikiyet kaybı azalır, derinin nem tutma özelliği artar, deri altı dokusunun kalınlaşması ile daha sağlıklı, diri ve genç görünümlü bir cilt elde edilir. Dışarıdan bakıldığında daha parlak ve canlı gözüken deri artık dış etmenlere ve yaşlanma sürecine de daha dayanıklı hale gelir. Kişinin kendi kolajenin arttırılması daha fizyolojik ve tercih edilmesi gereken bir yöntemdir. Uzun vade de diğer yöntemlere göre daha uzun soluklu neticeler vermekte; makyaj gibi bir kamuflaj olmayıp yapısal düzelmeyi sağlamaktadır. Kolajen kabini 30 yaş üzerinde yaşlanma periyodunu yavaşlatmak veya daha ileri yaşlarda meydana gelen kolajen kaybını yerine koymayı hedefleyen tüm kadın ve erkekler için uygundur.