Haydi, herkes havuza!

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

İstanbul’da denize gitmek öyle sanıldığı kadar kolay değil. Ya plajlar çok uzak ya da deniz çok kirli. İstanbul’da yazın sıcağında serinlemek için de en güzel tercih havuzlar. 20 milyona yaklaşan İstanbul’da hem dinlenip hem de küçük bir tatil yapmaya ne dersiniz? İşte sizler için seçtiğimiz havuzlar…

Tatile gidemeyenlere...

Four Seasons Hotel Bosphorus, Boğaz’ın yanı başında konumlanan açık havuzu yaz aylarında uzun soluklu tatile gidemeyenler için alternatif bir tercih sunuyor. Havuz kenarındaki geniş dinlenme alanlarıyla hem şehrin keyfini çıkartabilir hem de gününüzü huzurlu bir şekilde geçirebilirsiniz. Havuz, 27 metre uzunluğunda, 1.40 metre derinliğe sahip! Aynı zamanda arıtılmış deniz suyuyla da yüzmeyi sevenlere hizmet veriyor. Her gün 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren havuzun giriş ücreti hafta içi 100, hafta sonu 125 euro. 3 aylık üyelik bedeli ise 1.250 euro. (Çırağan Caddesi No: 28, Beşiktaş)

Binbir çeşit eğlence

Coliseum Sports Club’un havuz bölgesinde toplam 6 adet kaydırak, 4 adet havuz ve 1 dalga havuzu bulunuyor. İki bölümden oluşan havuz kompleksinde hem eğlence ve hareket isteyenler için hem de sakin bir ortamda dinlenmek isteyeneler için farklı alternatifler yer alıyor. Kaydırakların ve dalga havuzların yer aldığı bölümde aileler, su oyunlarının ve animasyonların keyfini çıkarabilir. Daha sakin bir alanda dinlenip güneşlenmek isteyenlereyse 14 yaşından küçüklerin kullanamadığı dev bir havuz hizmet veriyor. Haftanın 7 günü 10.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren havuzun günlük girişi ücreti 150 lira. Aylık üyelik bedeli ise 900, 3 aylık üyelik ise 1.900 lira.  (Coliseum Sports Club, Acarkent, Beykoz)

Şehrin göbeğinde günübirlik tatil

Şehrin göbeğinde, yeşillikler içindeki bahçesinde gizli kalmış Grand Hyatt İstanbul’un havuzunda yaz sezonu başladı. 26x12 metre boyutlarındaki yarı olimpik standartlara uygun havuzun derinliğiyse 1,5 metre. Çocuklu aileler için de minik bir havuz bulunuyor. Haziran-eylül aylarında her gün 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren havuz serinlemek isteyen İstanbulluları bekliyor. Tek seferlik girişler hafta içi 170, hafta sonu 250 lira. Havuzun sezonluk kullanım bedeli ise 2.500 lira. (Harbiye Mahallesi Taşkışla Caddesi No.1, Şişli)

Boğaz’ın muhteşem görüntüsünde ferahlayın

İstanbul’daki en güzel s havuzlarından birine sahip Çırağan Palace Kempinski’de, Çırağan Sarayı ve Boğaz’ın keyfini rahatlıkla çıkartabilirsiniz. Solda iki kıtayı birleştiren köprüden, sağda ‘Tarihi Yarımada’dan Kız Kulesi’ne kadar geniş bir manzaraya sahip havuzun palmiyelerle çevrelenmiş bahçesinde yazın keyfini çıkarmak için ödemeniz gereken ücretler biraz yüksek. Günlük giriş ücreti hafta sonu 160, hafta içiyse 100 euro. Bu ücrete otelin SPA’sının ıslak zemin kullanımları da dahil! 33x16 metre ebatlarındaki havuzun derinliği sadece 1.20 metre. Her gün 07.00-20.00 saatlerinde açık havuz, yaz-kış hizmet veriyor. (Çırağan Caddesi No:32, Beşiktaş)

Yüksekte yüzmeye ne dersiniz?

Hilton İstanbul Bomonti, şehre tepeden bakan yarı olimpik yüzme havuzuyla yazın yüzerek form tutmak isteyenlerin de kalbini kazanıyor. Efore SPA içindeki havuzun günlük giriş ücreti hafta içi 150, hafta sonu ise 200 lira. Çiftler için günlük girişler ise hafta içi 270, hafta sonu 340 lira. Havuz 08.00-20.00 saatleri arasında açık. (Merkez Mahallesi Silahşör Caddesi No:42, Şişli)