Hayatımızın renkleri annelerimiz…

Anneler Günü kimimiz için çok renkli kimilerimiz için de oldukça buruk geçecek. Ama unutmayalım ki her şeyin en iyisini hak eden annelerimize özel hediyeler seçmek ve onları en güzel şekilde anmak önemli... Yarın için hâlâ seçim yapmadıysanız size son dakika fikirleri ile destek olmak isterim.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutluyor. Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıçası Kibele onuruna kutluyorlardı.

Yakın tarihte ise ABD'de öğretmen olan Anna Jarvis 'in kaybettiği kendi annesi için her yıl dostları ile anma yaparmış. 1908 yılında öğretmenlik yaptığı okulda 407 çocuk ve anneleriyle ilk olarak başlattığı anma günü, Jarvis'in kişisel çabaları ve medya desteği ile 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletler çapında genişlemiş. Anna Jarvis yıllar içerisinde bu özel anma gününün giderek ticari bir hâl almasından rahatsız olup onlarca dava açmış olsa da hiç bir şey değişmedi. Günümüzde özellikle online alışveriş kolaylığı sayesinde milyonlarca evlat, ailesinden uzakta olsa da annesini en azından çiçek ve hediyeleriyle mutlu edebiliyor.

ÖZEL VE KALICI HEDİYELER

*Annelerimizin ruhunun ışıltısını yansıtan Bee Goddness Miras koleksiyonunda, anneden çocuğa ve diğer nesillere aktarılan sevgi, güzellik, cesaret, zeka, umut, üretkenlik, şefkat ve zarafet ışıklarını ifade eden mücevherler yer alıyor. Miras Koleksiyonu için seçilmiş 7 sembol ve özel tasarımları anne ve çocuğu arasındaki sonsuz sevgi bağını ebedileştirerek nesilden nesile büyüyen bir ışığa dönüştürecek özel bir seçim olabilir.

*Yüzeyinde yumak yumak kalpler ve papatya desenleri bulunan Özdilek Mother's Love Nevresim Takımı, anneler ve çocukları arasındaki güçlü sevgi bağının ilmek ilmek örülmesini sembolize etmesi bakımında tercih edilebilir. Hem anneler ev tekstilini severler bilirsiniz.

*Annenize sadece çiçek yollamak bile fark yaratabilir. Mesela şu günlerde İstanbul Emirgan'da laleler son demlerini yaşıyor. İBB lale ekimini durdurduğu için artık eskisi gibi şehrin her noktasında laleleri görme şansımız yok. Nisan başlarından itibaren Emirgan'daki laleleri de pandemi yasakları sebebiyle göremeyen annelerinize hoş bir sürpriz yaparak ona bu en özel gününde en sevdiği renklerde laleler göndererek onu İstanbul'un en zarif çiçeği ile buluşturabilirsiniz.

*Diğer bir çiçek alternatifi ise Ceyda Akyol'un markası Divane İstanbul, Dünyanın en uzun ömürlü gerçek güllerini özel mermer ve cam tasarımlarla buluşturarak yıllar boyunca güzelliğini koruyan tasarımlara muhakkak göz atın derim.

*Başarılı oyuncu Neslihan Yeldan, geçen yıl ipek kumuşlar üzerine enfes desenli fularlar tasarladı ve YELDAN ( İnstagram @nesyeldan) markasını kurdu. Birçok alternatif bulacağınız tasarımları özel broş takılar ile eşleştirip harika bir anneler günü hediyesi olarak düşünebilirsiniz.

*Yaz aylarında anne kız giyinmek ve stil idolünüzü belli etmek isterseniz, kız çocuk ve anne elbisesi modelleri oldukça iyi bir fikir olacaktır. Yaşlarınız ilerlemiş ise farklı bedenlerde rahat kesim ve renkli blazer ceketlerde düşünebilirsiniz.

*Aksesuar olarak bence en ideal hediyelerin başında ise çantalar geliyor. Her annenin tarzına uygun ister klasik isterseniz sport şık modeller bulabileceğiniz Elle Shoes sayfalarına bakmanızı öneririm.