Hayallerin ötesinde davetler

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Düğün mevsimi başladı. Özellikle de gelinleri tatlı bir heyecan sardı. Hayatlarının bu en özel gününe kusursuz şekilde hazırlanmak isteyen gelin adaylarının yükünü hafifletmek tabii ki iyi bir organizasyondan geçiyor. Yaptığı başarılı organizasyonlarıyla adından sıkça söz ettiren Heval Zengoğlu’yla bir araya geldik. Başarısının sırrını ve tercih edilme nedenini öğrendik.

Birçok düğünde ve kınada imzanız var. Yapacağınız organizasyon konseptlerini neye göre belirliyorsunuz?

Öncelikle çiftimizle geçirdiğimiz sohbet bizim için çok önemli. Onların nasıl tanıştığı, hobileri, sevdikleri ve sevmedikleri her ayrıntıya önem veriyoruz. Sonra hayallerini öğrenip bizim fikirlerimizle pekiştirerek ortaya bir konsept çıkarıyoruz. Amacımız hayallerini gerçekleştirmek değil, hayallerinin ötesinde bir davet gerçekleştirmek.

Firmalar arasında seçim yaparken, tercih edilme nedeniniz ne oluyor?

Bizi samimi bulduklarını ve her detayıyla ilgilendiğimiz ve bunu yaparken de özel hissettirdiğimiz için tercih ediyorlar. Müşterilerimizi sıcak ve keyifli bir ortamda ağırlıyoruz. Kahvelerimizi yudumlarken samimi sohbetler gerçekleştiriyoruz. Aslında ticari bir iş yapmıyoruz. Onlara aileden gibi davranarak, her detaylarıyla düğün öncesi ve düğün günü bire bir ilgileniyoruz. Kendilerini özel hissediyorlar ve düğün sonrasında da mutlaka dost olarak kalıp her daim görüşüyoruz. Tercih edilme nedenimiz sanırım her müşteriyle bire bir ilgilenmemiz. Bazen organizasyona katılan misafirler, bize gelip beğendiklerini söylüyorlar ve kendi düğünlerinde bizimle çalışmak istiyorlar. Düğünler de bizim için büyük referans oluyor.

Düğün ve kına haricinde başka ne tarz organizasyonlar yapıyorsunuz?

Firmamız düğün, nişan, kına ağırlıklı olmak üzere kurumsal organizasyonlar da yapmaktadır. Genelde nişanını yaptığımız çiftlerimizin kına ve düğünlerini de yapıyoruz. Ama en çok düğün organizasyonlarına imza atarken keyif 

alıyorum diyebilirim (gülüyor). Özel konsept davetler, kumsal, otel ve saray düğünleri, lansmanlar, açılışlar her tarz davetlere imza atıyoruz.

KIŞ DÜĞÜNLERİNİ SEVİYORUM

Sizce kış düğünleri mi yoksa yaz düğünleri mi tercih edilmeli?

Açıkçası ben kış düğünlerini daha çok seviyorum. Sizin de bildiğiniz gibi artık yaz ayları çoğunlukla yağmurlu geçebiliyor. Dolayısıyla yazın dış mekânda düğün yapmak zorlaşıyor. Kış düğünleri daha keyifli ve daha detaylı konseptler yapabildiğimiz davetler oluyor. Zaten artık kış sezonu da yoğun geçiyor nerdeyse yaz sezonu gibi. Kişisel olarak fikrimi sorarsanız ben çiftlerimiz kış düğünlerini tercih etmelerini öneririm (gülüyor). 

Her şey hazırken ayrılan çiftler oluyor mu?

Bizim başımıza bir kere geldi ve inanılmaz üzülmüştük. Otelin salonu hazırdı ve misafirlerimizin gelmesine üç-dört saat kala ayrıldılar. Barıştırmak için iki saat uğraştık ama ne yazık ki ayrıldılar.

Evlenen çiftleriniz arasındabize anlatabileceğiniz, unutamadığınız bir anı var mı?

Çok anımız var ama unutamadığım ve beni gülümseten anımdan bahsetmek istiyorum. Geçen sene, bir günde üç düğün organizasyonu yaptım. Düğünlerden birinin damadı o gece kesinlikle yanında benim olmamı istedi. Çünkü aynı gün iki ya da üç davet olduğu zaman mutlaka çiftlerimin yanına 1 saat dahi olsa uğramaya çalışıyorum. Yalnız o gün damada diğer düğüne uğrayıp geleceğimi söylediğimde beni nerdeyse odaya kitliyordu (gülüyor). Gelin ve damat o kadar uyumlu ve eğlenceli bir çiftti ki... İnanılmaz videolar çekip paylaştık. Daha sonrasında düğünün ertesi sabahı beni erkenden arayıp “Heval sen de çok yoruldun. Hadi bizimle balayına gel dinlenirsin” dediler. O kadar samimi ve içtendi ki, çok mutlu oldum... Sanırım unutamayacağım çiftlerimden biri onlar olacak (gülüyor).

GİTGİDE BÜYÜYORUZ

Son olarak ileridehedefleriniz neler? 

Beş yıl içerisinde gitgide büyüyen bir firmayız. İki ödül aldık ve birçok televizyon kanalında haberimiz yapıldı. Bazı programlara konuk oldum. Bunlar tabii için görünen kısmı ama görünmeyen kısmında güzel ve özel ailelerin davetlerine imza attık ve onlar sayesinde büyümeye devam ediyoruz. İlerdeki hedefimiz, yurtdışında dahi olmayan daha farklı davetlere imza atmak... Aslında hedeflerimiz daha büyük ama bunları belirtmek pek istemiyorum. Gizli kalsın ki sürpriz olsun (gülüyor). Sürekli kendimizi yeniliyoruz ve yenilemeye devam edeceğiz. “Organizasyon Mimarı” olarak bize gelen çiftlerimizin kendilerini daha nasıl özel hissedecekleri ortamlar hazırlıyoruz. Buradan tüm evlenecek çiftlere de sonsuz mutluluk diliyoruz (gülüyor).

OYUNCU OLMAK İSTERDİM

Bu işe başlamanıza vesile olan şey ne?

İç mimarım zaten bu işe başlamadan önce de organizasyon sektörüne ilgim vardı. Her zaman bir iç mimarın bu işi yapmasının çok doğru olduğunu düşündüm çünkü müşteriye artı bir güven veriyor bu durum.

Küçükken ne olmak isterdiniz?

Benim her zaman sanata ilgim vardı. Küçükken de oyuncu olmak isterdim hatta ayna karşısına geçer taklitler yapardım. Sonrasında oyunculuk dersi aldım ama üniversite de bile organizasyonları ben yapardım. Bir gece de organizasyon firması kurdum ve şimdi iyi ki bu işi yapıyorum diyorum.