Halima Aden ile “Kendin Olmak Modanisa”

Modanisa 10. yılını ''Your World to Wear / Kendin olmak Modanisa'' mottosuyla kutluyor. Modern muhafazakar giyim tarzının önemli imzalarından olan Modanisa'nın marka elçiliğini ise iki yıl boyunca ünlü model Halima Aden üstlendi.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Modern muhafazakar giyim tarzını beğenen kadınların ilk tercihi ve global başarısı ile fark yaratan Modanisa 10. yılında tüm dünyaya "Your World to Wear / Kendin olmak Modanisa" adlı mottosunu, marka elçisi Halima Aden ile İstanbul'da özel bir lansman ile duyurdu. Tüm dünyada modern muhafazakar kadınların, kendi giyim tarzlarına uygun binlerce seçenek bulabileceği, Türkiye'nin ilk ve dünyanın en büyük uluslararası online moda ve alışveriş platformu Modanisa'nın bu kampanyasını oldukça anlamlı buldum. Düzenlenen organizasyonda bir araya geldiğim, enerjisi ve samimiyetini çok beğendiğim Halima Aden'e kariyerine ve bu yeni işbirliğine dair özel sorular sordum.

Geçen yıl, çok başarılı devam eden modellik kariyerinize veda etme nedeninizi tekrar sizden dinlemek isteriz?

Koronavirüs salgını bana Müslüman bir kadın olarak durup değerlerimi düşünme fırsatı verdi. Modellik sektöründeki çalışmalarımın, beni dini inançlarımdan taviz vermeye zorlaması bu kararı almama ve defilelere veda etmeme sebep oldu.

Modanisa ile anlaşma sürecinde bu projede sizi en etkileyen nokta neydi?

Modanisa uzun zamandır yakından takip ettiğim global çok başarılı bir marka. Görüşmelerimiz sırasında kampanya mottosunu duyduğumda, kariyerimde aldığım kararlarım ve kişisel duruşuma çok yakın bir içeriği olduğuna inandığı için Modanisa'nın marka elçisi olmayı kabul ettim.

Marka işbirliğiniz ne kadar bir süre devam edecek?

Aslında karşılıklı birbirimize inancımız en önemli değer benim için. Gelecek iki yılda, inançlarına uygun bir giyim tarzı oluşturmak isteyen her kadının kendisini giydikleriyle şık ve rahat hissetmeye hakkı olduğu anlayışının, Modanisa adına temsilciliğini üstleneceğim.

Bugün konuşmanızda ''Eve Dönüş gibi çok özel bir his var üzerimde'' dediniz, nedir size bu duyguyu hissettiren?

Modanisa'nın marka elçisi olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Modanisa, kariyerim boyunca benim hep yanımda oldu; benim inancımı ve değerlerimi paylaştı ve Müslüman bir kadın olarak seçimlerime her zaman saygı duydu. Evet şimdi Modanisa ile eve dönüş hissi yaşıyorum.

Podyumları bırakma nedenleriniz ve kararınız sonrası nasıl geri dönüşler aldınız?

Podyumlara veda kararımın ardından meslektaşlarından pozitif destekler gördüm. Çünkü tüm bunları moda endüstrisinde çalışanlar da yaşıyor, ben sadece bunları yüksek sesle dile getirdim.

Sizi örnek alan gençlere nasıl bir çağrıda bulunmak istersiniz?

Hedef ve hayallerine kavuşmak için çıktıkları zorlu yolda birçok sorun ile karşılaşabilirler ama bu noktada kendinizi değil, oyunu değiştirin.

Modanisa ile işbirliğinizde bizi farklı süprizler bekliyor mu?

İki yıllık bu çok özel anlaşma kapsamında tüm dünyada Modanisa'yı temsil ederken, iki tane de özel koleksiyon hazırlayacağız.

Kerim Türe: "Kadınlar, giyimleriyle de 'kendisi olmak' istiyor"

Kadının kendi değerlerinden vazgeçmeden hayatını zenginleştirmesine yol arkadaşlığı yapmak hayaliyle 2011'de yola çıktıklarını söyleyen Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Kerim Türe, Halima Aden'le tanışıklıklarının 2016'ya uzandığını söyledi. Türe şöyle devam etti: "Bizim Halima Aden ile birlikteliğimiz, hayli geçmişe dayanıyor. 2016 yılında henüz kariyerinin en başında Miss ABD Güzellik Yarışması'na katılan Halima Aden, yarışmada Modanisa'dan satın aldığı tesettür mayosuyla yürümüş ve ABD'de bir güzellik yarışmasına katılan ilk hijabi giyinen Müslüman kadın olarak nitelenmişti. Halima, 10 ay kadar önce, 'Kendisini inançlarından taviz vermeye zorladığını' söyleyerek modelliğe veda etmişti. Halima Aden'in herkes tarafından saygı duyulması gereken bu tercihi, bizim global mottomuz ile de büyük bir örtüşme gösteriyor. Halima Aden sadece mesleğini icra edişiyle değil, hayattaki duruşuyla da tüm dünyanın hayranlığını kazanmış bir örnek kişi, rol model. Modanisa'nın varlık amacıyla Halima'nın kendisi olmak için verdiği mücadele doğal olarak eşleşince, bize de tüm dünyadaki kendisi olmak isteyen muhafazakar kadınların tercihinin sesi olması için bu harika iş birliğine imza atmak düştü."