Gülafer Ataş'ın ‘Lale' tasarımı Oscar'da

Moda tasarımcısı Gülafer Ataş ve stilist kız kardeşi Saniye İpekboyayan kırmızı halıya özel hazırladıkları ülkemiz temsil eden ''Beyaz Lale'' adlı elbiseleri başta olmak üzere toplamda dört özel tasarımla Oscar'da dikkat çektiler.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Türk moda dünyasının, haute couture alanındaki başarılı tasarımcılarından Gülafer Ataş son yıllarda Hollywood'da Kırmızı Halı tasarımlarıyla çok konuşuluyor.

Dünya modası geçen haftalarda gerçekleşen 94. Akademi Ödülleri ve Grammy Ödüllerine fokuslandı. Hollywood Dolby Theatre'da yapılan Oscar töreninde, kırmızı hali geçidi yine çok konuşuldu. Onlarca star ve konuklar şıklıkları ile göz kamaştırdı.

Özellikle Haute Couture yani kişiye özel yapılan tasarımlar büyük merak uyandırıyor. Star isimlerin ne tarz bir elbise seçileceği, hangi marka veya moda tasarımcısını tercih edeceği ve tasarımın o stara yakışıp yakışmadığına dair birçok kritik yapılır.

Bunların yanı sıra stil detaylarında, saç ve makyaj, kullanılan mücevherler, ayakkabı ve çanta detayları bütünselliği direk etkilediği için farklı uzmanlar tarafından da yorumlanır.

Tabi ki tüm bu detaylar lüks ve başarılı markalar tarafından hazırlandığı için, en beğenilen ve ön plana çıkan başlıklar gelecek sezonun trendlerini belirliyor.

GÜLAFER ATAŞ VE SANİYE İPEK BOYAYAN

Moda tasarımcısı Gülafer Ataş ve stilist kız kardeşi Saniye İpekboyayan kırmızı halıya özel hazırladıkları ülkemiz temsil eden "Beyaz Lale" adlı elbiseleri başta olmak üzere toplamda dört özel tasarımla Oscar'da dikkat çekti. Ataş ve İpekboyayan son dört yıldır bu özel platformda ülkemizi ve tasarımlarını başarıyla tanıtıyor. Uluslararası proje yönetimi ve marka danışmanlığını üstlendiğim ikili tarafından giydirilen isimler arasında ünlü televizyon sunucuları Jasmine Akai Simpkins ve Anya Sarre, film yapımcısı Kim Marie ve başarılı oyuncu Aliia Roza yer aldı.

Gülafer Ataş, ilham aldıkları kültürel hikâyeleri; kumaş kalitesi, el işçiliği ve tasarım ile buluşturarak sınırları aşan bir başarıya imza atmaktan mutlu olduklarını ifade etti. Markanın stilisti İpek Boyayan, hayalinin Jennifer Lopez'e özel tasarımlar yapmak olduğunu ve bu anlamda çalışmalarına başladıklarını paylaştı.

Ödül törenlerinin hemen ardından gerçekleşen Los Angeles Fashion Week'te stil danışmanlığını Nilüfer Satorius'un üstlendiği projede; Fox TV'nin sevilen yüzü Megan Pormer, oyuncu Aliia Rosa, Amerika'da yıldızı parlayan Türk şarkıcı Maylin gibi isimler giydirildi ve elbiseler uluslararası basın tarafından büyük ilgi gördü.