Gülafer Ataş'dan etkileyici tasarımlar

Başarılarını uluslararası bir platforma taşıyan Haute Couture tasarımcısı Gülafer Ataş ve stilist kız kardeşi Saniye İpekboyayan'ın son koleksiyonları düğün, nişan ve özel geceler için çok şık seçenekler sunuyor.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Normalleşme süreci ile birlikte düğün, nişan ve özel geceler gibi etkinliklere izin verilmesi sonrası, herkes yıldırım hızı ile tarihlerini belirlendi. Gerek gelinlik gerekse abiye gece kıyafetleri için hazırlıkların yapıldığı önemli bir dönemdeyiz. Bu anlamda başarılarını uluslararası bir platforma taşıyan Haute Couture tasarımcısı Gülafer Ataş ve stilist kız kardeşi Saniye İpekboyayan'ın son koleksiyon çekimlerindeki tasarımların ve keyifli sohbetimizin size fikir vereceğini düşünüyorum. Önce sorularımı Gülafer Ataş'a yönlendirdim.

Haute Couture tasarımları nasıl şekilleniyor?

Ben ve kız kardeşim oldukça yenilikçi bir ruha sahip olduğumu düşünüyoruz. Yoksa koskoca 30. yıl markamızı ayakta tutmak mümkün olmazdı. Saniye İpekboyayan kendisi markamızın baş stilisti. O koleksiyon hazırlarken hayal ettiği kadınları çizimleri ile resmediyor. Bende her türlü kalıp ve el işçiliği detaylarını ekibimiz ile şekillendiyorum ve tabi ki makinanın başına geçip tasarımları yapılandırabiliyor olmamız müşterilerimize ayrıca bir güven veriyor.

Haute Couture tasarım süreci müşterileriniz ile nasıl ilerliyor?

Gelinlerin ya da kırmızı halıda yer alacak kişinin hayali ile başlayan süreç sonrası, tasarımın nerede giyileceği ve o dokuya uygunluğuna karar veriyoruz.

Kumaş seçimi, kişinin bedenine göre hazırlanan kalıbın matematiksel kesimleri ve dikimini, el işçiliği dokunuşları ile devam ediyor. İki veya üç prova sonrası gelinlerin veya kişilerin gözünde o mutluluk ışıltısını yakalamak ise inanılmaz önemli.

Mesleğinizde sizce en önemli çalışmalarınız nelerdir?

Son üç yıldır Oscar Ödül Töreni ve Cannes Film Festivali'nde kırmızı halı geçitlerinde uluslararası özel isimlerle yaptığımız çalışmalarda oldukça önem arz ediyor.

MASUMİYETİ KORUYAN ÇİZGİLER HÂKİM

STİLİST / SANİYE İPEKBOYAYAN

Bu sezon ne tarz tasarım detayları ve kumaşlar ön planda olacak?

Mezuniyet ve açık hava düğünleri için uçuşan tüller ve şifonlar canlı renk alternatifleriyle yine vazgeçilmez çekiciliğini koruyor. Saray tipi düğünlerde ise tarlatanlı yani hacimli gelinlikler zengin taş ve dantel aplik işlemeleri ile karşımıza çıkacak. Tafta ve krep kumaşlar ise sade tasarımlarda karakteristik ve rafine bir tavır sergiliyor.

Son koleksiyonumuzda masumiyeti ve elegant çizgimizi koruyacağımız tasarımlara yoğunlaştık. Soft pastel renkleri, kabarık ve konforlu kalıplarla harmanladık.

Son çekimlerinizde birlikteydik, detayları sizden dinlemek isteriz?

Çekimlerin kreatif direktörlüğünü üstlenmem bizim için büyük mutluluktu ve çok özel dokunuşlar yaptın. Yine alanında çok başarılı fotoğraf sanatçısı İlker Sayılgan'a emanet ettik tasarımlarımızı. Saç ve makyajı ise usta isim Sabit Akkaya ve ekibi gerçekleştirdi.

Müşterileriniz ürünlerinize nereden ulaşılabiliyor?

NişantaşıTeşvikiye'deki Showroom'umuzdan, www.gulaferatas.com adresimizden ve yakın gelecekte Los Angeles'ta açmayı planladığımız satış noktamızdan ürünlerimize ulaşabilecekler.