Gülafer Ataş, Oscar elbiselerini yardım davetinde sundu

Haute Couture tasarımcısı Gülafer Ataş, her yıl olduğu gibi bu yılda Oscars Ödül Töreni Kırmızı Halı geçidinde elbiseleriyle büyük ilgi gördü.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Tüm dünyanın izlediği ve modaseverlerin özel markajında olan organizasyonda, Gülafer Ataş ve kız kardeşi İpek Boyayan'ın tasarladığı elbiseyi, Amerika'nın ünlü sunucularından Megan Handerson giydi. Modern ve vücudu saran kuyruklu elbisenin, ışık ile parlayan kumaşı ve özel drapeleri göz kamaştırıyordu. Gülafer Ataş, daha önce de başarılı ekran yüzlerini, İngiliz kraliyet ailesi üyelerini, Lady Victoria Hervey, Aliia Roza, Jasmine Akai Simpkins, Kristina Liliana Nova, Kim Marie, Anya Sarre, Brittney Hopper ve Dayna Devon gibi isimleri giydirdiklerini hatırlattı.

FOUR SEASONS LOS ANGELES'DA ANLAMLI DEFİLE

Gülafer Ataş, Oscars'da yer alan elbisesi ve farklı tasarımlarını içeren koleksiyonunu Four Seasons Hotel Los Angeles'da başarılı bir Trunk Show ile sundu. Davete Los Angeles Başkonsolusu Sinan Kuzum ve Ataşeleri katılarak destek verdi. LA'de yaşayan Fulya Uyanık, Nevin Şenkan ve özellikle Emine Gülistan'a destekleri için özel teşekkür edildi.

Trunk Show'da sunulan zarif elbiseler, haute couture ustalığının bir örneği olarak el işçilikleri ve kumaş kaliteleriyle birçok kez alkışlandı.

Elbise satışından elde edilen gelir depremzede çocuklar için yapılan çalışmaları destelemek adına Unicef Türkiye Milli Komitesi'ne bağışlandı.

Oscars Kırmızı Halı projesini ve yardım gecesinin tüm organizasyonunu büyük bir mutlulukla üstlendim. Yardım organizasyonunda styling ve backstage çalışmalarına Nilüfer Satorius tüm ekibiyle destek verdi. Birbirinden başarılı modeller; Kristina Menissov, Maylin Uyanık, Ceren Curun, Doğa Fırat, Tayler Holcomb, Alana Greszata, Duygu Genç ve Aliia Roza da bu gecede profesyonel kimlikleriyle yanımızda oldu. Fotoğraf sanatçıları; Airic Levis, Barry McDaniel ve Oğuzhan Apak'da çekimleri ile projeyi ölümsüzleştirdiler.

Müzisyen sanatçı, Ali Tolga yardım gecesinde yapılan " Trunk Show" sunumuna kemanıyla eşlik etti ve birbirinden değerli eserler ile konuklara özel bir müzik ziyafeti sundu.

ARILAR İLHAM OLDU

Oscars'da yer alan elbisesi ve farklı tasarımlarını içeren koleksiyonunu sergileyen Ataş, depremzedelere yapılacak yardımların devamlılığını hatırlatmak için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. "Biz de depremzede çocukların psikolojik travmalarını atlatmaları için yapılacak psikososyal çalışmalara destek veren Unicef Türkiye Milli Komitesi'ne katkı sağlamak istedik." diyen Ataş sözlerine şöyle devam etti:

"Ben ve markamın stilisti kız kardeşim İpek Boyayan, yaşanan depremden herkes gibi çok etkilendik. Bizim işimizde tasarımların temelinde materyal kalitesi ve kalıp matematiği çok önemlidir. Bu anlamda doğanın en önemli canlılarından olan arılar bize ilham oldu. Yüzlerce çiçekten doğru malzemeyi toplayıp, yuvalarını hep birlikte, muhteşem bir mimari deha ile tasarlamaktalar. Bizler de onlar gibi birlik olup, daha bilinçli ve bilimden uzaklaşmadan yaşam alanlarımızı yeniden yapılandırmalıyız diye düşünüyoruz. Koleksiyonumuzda da yeniden başlangıcı simgeleyen bahar çiçeklerini ve renklerini yansıtmaya çalıştık, el işçiliği ile yapılan tasarım tekniği zorluydu ama sağlam elbiseler hayal ettik ve ürettik."