Güçlü olmayı severim

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Yaptığı iddialı şarkılarla adından sıkça söz ettiren Tuğba Yurt, yeni single’ı ‘Güç Bende Artık’la müzikseverlerle buluştu. Duygularını en uçlarda yaşadığını söyleyen Yurt, “Mutluysam çok mutluyumdur, üzgünken en dipte” diyor. Tıpkı şarkısında bahsettiği gibi güçlü bir kadın olduğunu söyleyen Yurt, “Güçlü olmayı, direnmeyi, savaşmayı severim” diyor. 

Kendinizi ne zaman keşfettiniz?

11 yaşında konservatuvar eğitimime başladım. Klasik Batı Müziği eğitimi aldım ve viyola çalıyorum. Uzun yıllar boyu Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrasında ve birçok senfoni orkestrasında viyola sanatçısı olarak görev aldım. Enstrüman çalmanın yanı sıra şarkı söylemek de benim için büyük bir aşktı. İlk albümüm ‘Aşk’a Emanet’ ile 2013 yılında dinleyenlerimle buluştum. Ardından gelen single ve projelerle yoluma devam ediyorum.
O zaman ‘Güç Bende Artık’ single’nız hayırlı olsun. Yine youtube’da milyonlar izledi... Ne hissediyorsunuz?
‘Güç Bende Artık’ sözüyle, müziğiyle ve duygusuyla beni çok etkileyen bir şarkı. Bir kadının “Güç bende artık” demesi iddialı bir durum… Tabii ki bu kadar kısa sürede dinleyenlerimin benimsemesi ve şarkıyı sevmesi çok daha güzel.        Herkese teşekkür ederim.
Single çıkarana kadar nasıl bir süreç yaşadınız?
Her çalışma öncesinde inanılmaz bir heyecan yaşıyorum. En ince ayrıntısına kadar titiz bir şekilde çalıştık. Defalarca dinledik, sonuçta kusursuz ve güzel bir iş sunmak her şeyden önemli. Bu noktada çok detaycıyımdır.
Neden ‘Güç Bende Artık’? 
Bu tamamen şarkıyı yazanların tercihi ama bu cümle beni etkiledi mi? Evet. Ben de güçlü olmayı, direnmeyi, savaşmayı severim. O yüzden bu şarkıbenden çok da uzak değil.babamı küçük yaşta kaybettim 
Biraz geçmişe dönelim. Nasıl bir ailede büyüdü Tuğba Yurt?
Bu konuda öyle şanslıyım ki. Benim için tek vazgeçilmez şey. Babamı ufak yaşta kaybettim. Büyük bir yıkım yaşadık. Daha da kenetlendik birbirimize. Çok şükür ki mutlu bir ailede büyüdüm.
İstanbul’a gelmek sizi korkuttu mu?
Evet, ilk etapta zorlanacağımı düşündüm hep. Bilmediğiniz bir şehir ve kalabalık. Yeniden bir düzen kurmak zor ama bir sene oldu bile. Sanırım alışıyorum.
Buralara alışmışsınız artık. En çok neyi seviyorsunuz İstanbul’da?
Sevdiğim tek şey; deniz, 
martılar ve vapur sesleri.
Bursa’yı özlüyor musunuz?
Bursa benim çocukluğumun geçtiği bir şehir. Çok anım var. O yüzden benim için özeldir. Tabii ki özlüyorum. Zaten fırsat buldukça sürekli gidiyorum.

SEZEN’İN YERİ DOLDURULMAZ

Ekşi sözlükte ‘Oh Oh’ şarkısını Sezen Aksu’dan güzel söylemiş güzel hatun” demişler. 
Siz ne söylemek istersiniz?
Ne mutlu, güzel sözler duymak beni motive ediyor. Sezen Aksu pop müzikte yeri doldurulamaz bir isim. Onun şarkılarıyla büyüdük. Her bir şarkısının hayatımda ayrı bir anısı ve yeri vardır. Ben de iki şarkısını yorumladım. ‘Sakin Ol’ ve ‘Oh Oh’, ikisi de başarılı oldu.
Sezen Aksu’ya hayransınız. Tanışma fırsatınız oldu mu?
Birebir tanışma şansım olmadı. Ancak kendisinden çok güzel yorumlar geldi bana. Umarım bir gün tanışma şansım olur. Benim için hayatımın en önemli anlarından biri olur gerçekten. 

AŞK, ÇOK YÜCE BİR DUYGU

Aşk hayatınız nasıl, aşkı nasıl yaşarsınız?
Aşk, çok özel ve çok yüce bir duygu. Ben de duygularını çok uçlarda yaşayan bir insanım. Mutluysam çok mutluyumdur, 
üzgünken en dipte. Bu iyimidir bilinmez. Belki de bu dengesiz ruh halidir sanatçıyı sanatçı yapan. 
Üzüldüğünüzde sizi mutlu eden ne olur?
Üzüldüğümde beni mutlu edebilecek şey; etrafımdaki samimi insanların samimi düşünceleri sanırım.
Hayatınızda keşkeleriniz ve pişmanlıklarınız oldu mu? 
Keşke dediğim şeyler illaki olmuştur ama büyük pişmanlıklarım yok. Çünkü yaşadığım iyi ya da kötü olan ne varsa beni ben yaptı. Hepsinden bir şeyler çıkarabildim. O yüzden her yaşadığım benim için önemli ve güzel deneyimlerdi.

VİCDANIM AĞIR BASAR

Tuğba’nın bir günü nasıl geçer?
Boş zamanlarımda evde vakit geçirmeyi severim. Çünkü işimiz gereği oldukça kalabalık ortamlarda bulunduğumuzdan sakinliği arıyorum. Kitap okurum, müzik dinlerim, sevdiklerimle zaman geçiririm. Yani bana ne mutluluk veriyorsa onu yapmaya çalışırım. 
Çevrenizdekilerin bilmediği taraflarınız vardır muhakkak, siz nasıl anlatırsınız kendinizi?
Dışarıdan bakıldığında duvarları olan biri gibi duruyorum. Aslında bu biraz da hayatın sizi biçimlendirmesiyle alakalı sanırım, bu sadece dıştan bir kalkan gibi. Merhametim ve vicdanım çok ağır basar ve sevgi benim için her şeyden üstündür.