Gri saçın yerini doğal tonlar aldı

YELİZ COŞKUN

yeliz.coskun@aksam.com.tr

Dünyanın en önemli sarışınlaştırma uzmanlarından biri olarak kabul edilen Romeu Felipe geçtiğimiz hafta İstanbul’daydı. Doğal saç ve cilt tonunu analiz ederek, detaylı konsültasyona dayanan bir teknik geliştiren Romeu Felipe, işinin sırlarını Türkiye’nin dört bir yanından gelen 200 kuaföre anlattı. Wella’nın Creative Blonde koleksiyonuyla sektörün önde gelen isimleriyle buluşan Romeu Felipe ile Türkiye sarışınlık elçisi Ahmet Çoban’ın salonunda buluştuk. Sarı saçın inceliklerini, işin uzmanından dinledik…. 

Sarı saçta ilham kaynağınız nedir?

Benim önceliğim renk geçişlerini doğal tutmak. Doğal saçı direkt renge çevirmek değil de doğal saçla kullandığım boyayı iç içe geçirdiğim de daha doğal bir görüntüye sahip oluyorum. Bu da benim için büyük başarı. Bir de açık renkli saçlarda kendime özgü tekniklerim var. Bunlarla da istenilen saç rengini kolayca elde ediyorum. Wella ürünlerinin desteğiyle kendi tekniklerimi birleştirdiğim de istenilen renge ulaşmış oluyorum.

KAŞ, GÖZ, TEN RENGİ ÖNEMLİ

Tenlere göre ideal renk tonu nasıl belirleniyor? 

Ten renklerini sıcak ve soğuk renkler olarak ikiye ayırıyoruz. Bunun akabinde kişinin göz rengi hatta göz büyüklüğü bile her şeyi etkiliyor. Bunları bir kombinasyon olarak düşünüp, renge ona göre karar veriyorum. Çok koyu saçlı insanların kaş rengi, ten rengi ve göz rengini kombinasyon yapıyorum. Saçta renk geçişlerini çok yavaş yaparak açık tona geçiş sağlıyorum.

Bu sezonun trend rengi nedir?

4-5 yıl önceye kadar daha çok açık saçlar modaydı. Gri ve beyaza dönük saçlar daha sağlıklı göründüğü için tercih ediliyordu. Bugün ise daha doğal ve sıcak renkler seviliyor. Kadınlar kendi saçlarına dönük tonlarla ışıltı vermeyi tercih ediyor.

OMUZ HİZASINDAKİ SAÇ İDEAL

Sarı saçın uzun veya kısa olması nasıl etki yaratıyor?

Ben her renkte orta boy saçı tercih ediyorum. Tam olarak omuz hizasında olan saçlar daha hoş bir görünüme sahip oluyor. 

CİLT GİBİ SAÇINIZI DA KORUYUN

Kış mevsiminde saç bakımı nasıl olmalı?

Yaz-kış olarak bakımı ayırmak mümkün değil. Belli aralıklarda saç bakımının uzmanlar tarafından yapılması, sağlık ve görüntü bakımından çok önemli. Yazın aşırı sıcaktan dolayı saç daha çok yıpranıyor. Cilt gibi saçın da önemle korunmasını tavsiye ediyorum. Kişinin saç tipine göre öneriler farklılaşabiliyor. Bunu da genelde krem ve maskaralarla sağlıyoruz. 

ÜÇLÜ MUCİZEVİ KARIŞIM

Peki evde hazırlayabileceğimiz doğal bir maske tarifiniz var mı?

Hindistan cevizi yağı, avokado yağı, badem yağı… Bu üçlü karışımı üç günde bir saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu maske saçta doğal bir parlaklık sağlayacak. Bu doğal maskenin yanında önerdiğimiz şampuan ve bakım kremlerinin de kullanılması, saçın daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Bakırlaşma önlenebilir

Sarı saçta oluşan bakırlaşmayı nasıl önleyebiliriz?

System Professional Color Save serisinden şampuan, krem ve maske ürünlerinin 15 günde bir kullanılmasını öneririm. Düzenli bir şekilde saça uyguladığınızda sarı saçın devamlılığını rahatlıkla sağlayabilirsiniz. Renk değişimlerini minimum 3 ayda bir yapın. Kimyasal ürünleri değil, daha doğal olan ürünleri kullanmaya özen gösterin.