Gigi ve Bella Hadid, İsrail'e sert tepki gösterdi

''İsrail Başbakanı Netanyahu yeni Hitler. 2 buçuk milyon Filistinli'ye yeni bir mezarlık yaratmak için çalışıyor. O modern zamanların Hitler'i...'' diyen Filistin asıllı ünlü model Bella Hadid, İsrail'in Gazze'deki soykırımına ''Kariyerim dursa bile Filistin'i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim. Modellik işlerini kaybetmekten korkmuyorum ve Filistin hakkında sesimi yükseltmeye devam edeceğim.'' diyerek tepki gösteriyor.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Dünyanın en ünlü mankenlerinden Bella ve Gigi Hadid kız kardeşler, İsrail'in Filistinlilere uyguladığı soykırıma sessiz kalmadı. İsrail'in uluslararası savaş hukukunu hiçe sayarak sivillere yönelik saldırılarda ölen, yaralanan çocuk, kadın ve yaşlılar için sesini yükselten Filistin asıllı kardeşler tüm kariyerlerini riske atıp, her fırsatta sosyal medya adreslerinden İsrail devletini kınayan paylaşımlarda bulunuyor.

İsrail'in Gazze'deki siviller yönelik saldırılara her ülkeden, her meslek grubundan milyonlarca insan tepki gösteriyor. Moda dünyasının en tanınmış iki mankeni Bella ve Gigi Hadid kardeşler de uzun zamandır süren İsrail zulmünü açıkça kınadı ve devletin resmi sosyal medya hesaplarıyla birçok kez çatıştı. Gazze'de şiddetin tırmandığı günümüzde de yine bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Gigi Hadid de bu duruma sessiz kalmadığı ve dünyaya duyurduğu için Hadid ailesine yönelik sosyal medyadan yüzlerce ölüm tehditleri aldıklarını açıkladı.

Babası Filistinli olan 28 yaşındaki ünlü model, geçen hafta, çatışmaların devam etmesi üzerine sessizliğini bozmuş ve sosyal medya hesabından yaşananlara tepki göstermişti.

"Düşüncelerim, bu haksız trajediden etkilenen ve her gün bu çatışma nedeniyle çoğu çocuk olmak üzere hayatını kaybeden masumlarla birlikte" diye söze başlayan Hadid, "Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata karşı derin bir empatim ve kalp kırıklığım var. Bu, her gün taşıdığım bir sorumluluk. Yahudi dostlarıma da daha önce de söylediğim gibi şunu açıkça söyleme sorumluluğu hissediyorum: Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor" ifadesini kullanmıştı.

İSRAİL, SOSYAL MEDYADAN HADİD'E CEVAP YETİŞTİRDİ

Hafta sonu yarı Filistinli olan Gigi Hadid, Instagram hikâyelerinde takipçilerine Filistin halkına verilen desteği antisemitizmle (Yahudilere karşı önyargılı olma, onlara karşı düşmanlık besleme) veya Hamas'a verilen destekle birleştirmemeye çağıran bir içerik paylaştı. Orijinal gönderide "İsrail hükümetini kınamak Yahudi düşmanlığı değildir ve Filistinlileri desteklemek Hamas'ı desteklemek değildir." açıklamalarında bulundu.

Kısa bir süre sonra İsrail devletinin resmi Instagram hesabı, açıklamaya cevap vererek, "Hamas'ın İsraillileri katletmesinin cesurca hiçbir yanı yok" şeklinde paylaşım yaptı. Açıklama "Hamas'ı olduğu gibi (IŞİD) kınamak Filistin karşıtı değildir ve İsraillileri barbar teröristlere karşı mücadelelerinde desteklemek yapılacak en doğru şeydir." cümlesiyle devam etti. Hadid'in cevabı ise gecikmedi. Filistinli veya İsrailli olsun hiçbir masum sivilin kurban olmayı hak etmediğini belirten Hadid, onlarca yıldır devam eden acı verici misilleme döngüsünün Filistin yanlısı eşittir Yahudi karşıtlığı şeklindeki yanlış fikrin sürdürülmesine yol açtığını belirtti. Bunun üzerine İsrail Hükümetin resmi sosyal medya hesabından ünlü modele "Geçen hafta uyudun mu Gigi? Yoksa Yahudi bebeklerin evlerinde katledilmesine göz yumuyor musun? Sessizliğin nerede durduğunu çok net ortaya koydu. Seni anlıyoruz" şeklinde yanıt verildi.

Bella Hadid ise Filistin mücadelesiyle ilgili her fırsatta yürüyüşlere katılıp, onlarca kez fikrini paylaşarak tarafını çok net ifade eden bir tavır sergilemeye devam ediyor.

BELLA HADİD: NETANYAHU YENİ HİTLER

Filistin asıllı ünlü model Bella Hadid, yaşanan çatışmalar için "Kariyerim dursa bile Filistin'i desteklemekten asla vazgeçmeyeceğim. Modellik işlerini kaybetmekten korkmuyorum ve Filistin hakkında sesimi yükseltmeye devam edeceğim. İsrail Başbakanı Netanyahu yeni Hitler. 2 buçuk milyon Filistinli'ye yeni bir mezarlık yaratmak için çalışıyor. O modern zamanların Hitler'i... Eğer İsrailliler savaşmayı bırakırlarsa, barış olur. Eğer Filistinliler savaşmayı bırakırlarsa, Filistin yok olur" ifadelerini kullandı.