Genç ve sıkı bir cilt için: Aminoterapi

Dr. NESLİHAN DOLAR

neslihandolar@gmail.com

Yaşlandığımızı farkettiğimizde hemen tedbirler almaya başlıyor, cilt yaşlanmasını önlemek için anti aging diye bilinen pek çok işlemler ve tedaviler yapıyoruz. Peki yaşlanmış olan cildi nasıl tedavi edebiliriz? İşte bunun için de günümüzde reverse aging işlemleri popüler. Reverse-Aging yaklaşımı, yaşlanmayı geciktirmeyi değil, geriletmeyi hedef edinir. 

amino asit etkileri

Doğru yaklaşımlarla yaşlanmanın etkilerini geriletmek mümkündür.

Kronolojik yaşlanmada cilt yenilenme zamanı yüzde 30-50 uzar, cildin üst katmanları incelir, pigment hücrelerinin işlevi bozulur, kolajen ve elastin sentezi azalır ve deride gevşeme ve kırışma oluşur. Ter ve yağ bezlerinin fonksiyonları azaldığı için deri kuruluğa daha eğilimli hale gelir. Cilt yeteri kadar amino asite sahip olmadığında, günlük rutin onarım ve yenilenme faaliyetlerini yerine getiremez. Bu cildin kuru, yıpranmış ve yaşlanmış görünüme kavuşmasına neden olur. Yeteri kadar amino asit olmaksızın cilt elastikiyetini kaybeder, sarkmalar ve kırışıklıklar oluşur, genç ve sağlıklı cildin parlak görünümü kaybolur.

Aminotetapi Nedir?

Hyalüronik asit, kolajen ve elastin cildin temel yapı taşlarıdır. Aminoterapi cildin ana yapı taşları olan kolajen ve elastin miktarını artırmak amacıyla gerekli olan amino asitlerin cildin orta ve derin katmanlarına enjekte edilmesi işlemidir. Uygulama sayısı hastanın durumuna göre değişebilmekle birlikte genel olarak 7-10 gün aralıklarla 4 seans şeklindedir. Sonrasında senede bir veya iki defa yapılan koruma seanslarıyla cildin yapıtaşlarını oluşturan aminoasitler sürekli olarak yenileneceğinden cilt hep canlı, parlak ve genç görünümünü sürdürecektir.

Aminoterapi uygulamasında etkiler ne zaman ortaya çıkar ?

Aminoterapi uygulamasından sonra ilk etkiler 10 gün sonra ortaya çıkmaya başlar. Yapılan klinik çalışmalarda uygulamadan 10 gün sonra, yüz hacminde artış, ince kırışıklıkların sayısı ve miktarında azalma, yüzeyel ve derin cilt nemlenmesinde artış ve yüz sıkılığında önemli bir miktarda artış sağladığı gösterilmiştir. En önemlisi de uygulamadan 6 ay sonra bile bu etkilerin devam ettiği kanıtlanmıştır. Aminoterapi uygulamasıyla tüm etkileri tek bir uygulamayla elde edebilirsiniz.