Genç tasarımcılara 900 bin TL para ödülü

Türkiye tekstil ihracatının yüzde 23'ünü karşılayan Gaziantep, Doku Kumaş Tasarım Yarışması'nın ikincisine hazırlanıyor.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) tarafından, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinatörlüğünde ve Ticaret Bakanlığı desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması'nın 2022 takvimi belli oldu. Tekstile ve tasarıma gönül veren, ayrıca inovatif buluşlar gerçekleştirmek isteyen herkese açık olan yarışmaya katılmak isteyenler https://dokusundasanatvar.org/ adresi üzerinden 11 Mayıs tarihine kadar başvurularını yapabilecek.

Dokuma, örme ve baskı kategorilerinin her birinde dereceye giren 10 finalistin projeleri hayata geçirilecek, kategorilerde ilk üçe giren finalistler ise toplamda 900.000 TL değerinde büyük bir para ödülünün sahibi olacak. Yanı sıra, kategori birincileri yurt dışında eğitim hakkı ve her kategoride ilk 5'e giren yarışmacılar yurt dışı tekstil ve moda fuarını ziyaret ödülü kazanacak. GATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin Türkiye tekstil üretiminde önemli bir role sahip olduğunu, toplam tekstil ihracatının yüzde 23'ünü tek başına bu bölgeden karşıladıklarını kaydetti. Özellikle Gaziantep kumaşlarının dünyadaki katma değerini ve tercih edilebilirliğini artırmak için genç fikirlerle şekillenen yarışmalara büyük görev düştüğünü dile getiren Ahmet Fikret Kileci, katma değerli ihracat hareketinde önemli bir yere sahip olan Doku Kumaş Tasarım Yarışması'na herkesi katılmaya davet etti.