Genç sanatçılar Antalya'da bir araya geldi

Lara Barut Collection Çağdaş Genç Sanatçılar Buluşması, bu yıl beşinci kez 22-29 Ekim tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşti. Sanatçı Hakan Kürklü'nün küratörlüğünde bir araya gelen 10 genç sanatçı, ürettikleri eserleri sanatseverlerle paylaştı. Sanat dolu haftada ressam Recep Batuk ise onur konuğu olarak yer aldı.

ALİ DEMİRTAŞ / ali.demirtas@aksam.com.tr

5. Çağdaş Genç Sanatçılar Buluşması, bu yıl 22-29 Ekim tarihleri arasında Antalya Lara Barut Collection'da gerçekleşti. Sanatçı Hakan Kürklü'nün küratörlüğünde gerçekleşen buluşmaya genç sanatçılar Badem Kocalar, Burak Kutlay, Elif Akçay, Emir Tekkalmaz, Esra Karataş, Ezgi Ekim Can, İlayda Çeşmecioğlu, Maya Kırçiçek ve Özge Akdeniz katıldı. Bu anlamlı buluşmaya ise onur konuğu sanatçı olarak Recep Batuk davet edildi.

ESERLER OTEL KOLEKSİYONUNA ALINDI

Buluşmaya ev sahipliği yapan Antalya Lara Barut Collection, bu etkinlikle misafirlerini sanatın ve sanatçıların benzersiz dünyasıyla bir araya getirmiş oldu. Buluşma, otelin sanatla olan bağını daha da güçlendirirken, genç yeteneklere de anlamlı bir platform sundu. Otel misafirleri, etkinlik süresince sanatçıların üretim süreçlerini yakından takip edebilme fırsatı yakaladı. Etkinlik sonunda ortaya çıkan çalışmalar, sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. Eserler ise Lara Barut Collection'ın sanat koleksiyonuna dahil edildi.

SANATA VE SANATÇIYA VERDİĞİMİZ DEĞERİ SÜRDÜRECEĞİZ

5. Çağdaş Genç Sanatçılar Buluşması küratörü Hakan Kürklü duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: "Lara Barut Collection'da düzenlediğimiz bu özel sanat buluşmasında, genç yetenekleri ve usta sanatçıları bir araya getirerek sanatın gücünü ortaya koymak istiyoruz. Bu yıl da bu amacımıza ulaştık ve Lara Barut Collection'ın sanata olan bağlılığını bir kez daha gösterdik. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz bu değeri, bundan sonraki yıllarda da sürdüreceğiz. Nitekim 6. Çağdaş Genç Sanatçılar Buluşması'nı Ekim 2024'te düzenlemeyi planlıyoruz."