Gelinlik perisi: Selin Özçelik

Nikâh, yurt dışı organizasyonları, kır ve plaj düğünleri düşünen yeni nesil gelinler artık modern gelinlik modelleri ile çok zarif ve duru bir stil sergiliyor. Gelinlik tasarımcısı Selin Özçelik ile markası Hello Bride ve gelinlerine dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Selin Özçelik'in tasarımcı kimliği ve markanız Hello Bride hakkında kısa bilgi edinmek isteriz.

Uzun zamandır moda sektöründe çalışan biri olarak kendi işimi kurmak aslında her zaman aklımdaydı. Evlilik hazırlık sürecinde ihtiyaç duyduğum hizmet ve ürünleri bir araya getirmeye çalışırken Hello Bride fikri doğdu. İki yıl önce kurduğum Hello Bride’da sade, naif, modern ve zarif gelinler için tasarım yapmaya devam ediyoruz.

Hello Bride’ın bu sezon sunduğu parçalarda hangi detay ve modeller ön plana çıkıyor?

Aslında markayı kurduğumdan beri amacım ağır kumaşlar, fazla işlemeler ve rahatsız kalıplardan ziyada gelinleri en mutlu günlerinde rahat ettirecek hafif ve daha sade tasarımlarla buluşturmak oldu. Bu sezonda yine uçuşan danteller, inci detayları ve elbise formlu gelinlikler ön planda.

Yeni nesil gelinlerin pandemi döneminde sizden ne tarz talepleri oluyor?

Bu sene evlenecek çiftler için pandemi maalesef çok şanssız bir dönem oldu. Dört kişilik nikâhlar, ertelenen düğünler ve iptal olan balayılar son dört aydır en çok konuştuğumuz konular oldu. Nikâh yapacak gelinler oldukça sade gelinlik hatta mini elbiseleri tercih ederken, süresiz ertelenen düğün sahipleri de hayalindeki gelinlikleri diktirmeye devam etmekte. Biz de herkesin farklı ihtiyaçlarına cevap verebilmek için var gücümüzle çalışmaktayız.

Bridolog ile birlikte yaptığınız iş birliği nasıl gelişti?

Türkiye’deki gelin adaylarının sıkı olarak takip ettiği Bridolog’u ben de herkes gibi Instagram üzerinden tanıma fırsatı buldum. Hem sosyal medyada hem de web sitelerinde kaliteli içerik ve markalara yer veren Bridolog ile tarzlarımızın uyuştuğunu fark ettik ve birlikte bu tarza uygun elbise modelleri tasarladık. Beş farklı modelden oluşan kapsül koleksiyonumuzdaki ürünler hem sade nikâh ve nişan törenlerine, hem de fotoğraf çekimleri için oldukça uygun.

Peki bu ürünlere gelin adayları nereden ulaşabilecekler?

Gelin adayları Bridolog ile birlikte tasarladığımız ürünlere, Arnavutköy’deki showroom’umuzdan ve www.hellobride.store web sitemizden üzerinden rahatlıkla ulaşıp satın alabilirler.

Kapsamlı bir showroom olduğunu biliyoruz. Gelin adaylarına sunduğunuz diğer tamamlayıcı ürünler nelerdir?

Gelinlik, nişan ve after party elbisesi dışında gelinlerin düğün günü ihtiyacı olan pek çok ürüne de ev sahipliği yapmaktayız. Farklı tasarımcılarla birlikte çalıştığımız aksesuar koleksiyonumuzda saç aksesuarı, şapka, kep, gelin buketi ve nedime çiçekleri gibi pek çok farklı ürün bulunmakta.