Gelibolu Maratonu başlıyor

‘Barış için koşuyoruz’ sloganıyla düzenlenecek Turkcell Gelibolu Maratonu, Gelibolu Tarihi Yarımadası’ndaki Morto Koyu’nda başlayacak.

Dünyanın sayılı tematik parkurlarından biri olarak gösterilen Tarihi Yarımada’da iki senede 10 binden fazla insan, burada hayatını kaybedenlere saygı için koştu. Şimdi bu maratonun 3.sü yarın koşulacak. Çanakkale Şehitliği’nin hemen altındaki Morto Koyu’ndan koşmaya başlayacak kalabalık, bir kez daha ‘Barış için koşuyoruz’ mottosu altında omuz omuza geçecek tarihi topraklardan. Barış temasıyla gerçekleştirilecek Turkcell Gelibolu Maratonu’nda katılımcılar 4 ayrı kategoride mücadele edecek. 42 km’lik maraton, 21 km’lik yarı maraton, 10 km. koşu ve 5 km’lik halk koşusunda yer alacaklar Morto Koyu’ndan başlayıp aynı noktada bitiş çizgisine gelecekler. Barış için yapılan bu organizasyonda kazanan için para ödülü yok. Hedef, bu tarihi topraklarda yaşananları en iyi şekilde hissedebilecek ve bu duyguyla kendi sporlarını yapabilecek atletleri Çanakkale’ye getirmek. 

‘BARIŞ İÇİN KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Kaan Terzioğlu, Turkcell Genel Müdürü

Türkiye’nin ‘Barış’ temalı ilk maratonuna ismimizi verdiğimiz için  mutluyuz. Maratonumuzun Çanakkale gibi tüm ulusların tarihinde yer edinmiş bir coğrafyada yapılması barış temamızla bire bir örtüşüyor. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından birinde gerçekleşen maratonumuz gelişmeye devam ediyor. Avrupa Atletizm Birliği’nin 5 yıldızlı maratonlar listesine dahil ettiği Turkcell Gelibolu Maratonu’nu dünyanın sayılı maratonlarından birine dönüştürmek için çalışmaya devam edeceğiz.