Gelecek gençlerin projeleriyle şekillenecek

Toplum Gönüllüleri Vakfı ve Eti işbirliğiyle düzenlenen ''Sen Gençsin Güç Sensin'' projesi kapsamında bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor kategorilerinde mentorluk ve hibe desteği alacak gençler açıklandı.

"Sen Gençsin, Güç Sensin" projesi kapsamında bu yıl belirlenen 16 genç ve projeleri açıklandı. Eti'nin gençlerden büyük ilgi gören 'Sen Gençsin, Güç Sensin' projesi bütün hızıyla devam ediyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle 2019 yılından bu yana yürütülen projeyle bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında bu yıl desteklenecek 16 genç belirlendi. Gençlere mentorluk ve hibe desteği sağlanacak.

'Sen Gençsin, Güç Sensin' kapsamında bu yıl belirlenen 16 genç ve projeleriyle mentorların kamuoyuna tanıtıldığı basın toplantısı Eti Pazarlama Grubu Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan ve Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucu Üyesi İbrahim Betil'in katılımıyla yapıldı. 15-25 yaş grubunda bilim, kültür-sanat, sosyal sorumluluk ve spor alanlarında hedefleri olan, gösterdikleri azim ve hikâyeleriyle dikkat çeken gençler için TOG'un internet sitesi üzerinden başvurular açıldı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gören projeye 1.742 başvuru yapıldı. TOG yetkililerinin yaptığı ön değerlendirme sonucunda yarı finale kalan 128 genç için çevrimiçi bir kamp düzenlendi. Kampta uzman jüri üyelerinin yaptığı kapsamlı değerlendirmelerin ardından her kategoride dört genç olmak üzere toplamda 16 genç projeye katılmaya hak kazandı. Projede geçen yıl 4 olan mentor sayısı iki kat artırılarak 8'e çıktı. Böylece her kategoride iki mentor olacak ve bunlar 4 yerine sadece 2'şer gençle ilgilenecek.

Sen Gençsin Güç Sensin projesi kapsamında bu yıl Bilim kategorisinde Asmin Rana Avşar, Sude Öğütçü, Eylül Boz ve Lütfi Emre Aşkın; Kültür-Sanat kategorisinde Berke Yalman, Merve Namidar, Onur Yiğit İnan ve Öykü Arslan; Sosyal Sorumluluk kategorisinde Zülal Tannur, Gizemnur Erdoğan, Dila Öner ve İdil Çetinkaya; Spor kategorisinde ise Ayla Yılmaz, Hazal Zeynep Hisarlı, İpek Uzak ve Tan Nisan Göksal desteklenecek.

YOLCULUKLARINA YARDIMCI OLACAĞIZ

Eti Pazarlama Grubu Başkanı Zeynep Dipçin Akdoğan toplantıda yaptığı konuşmada şunları aktardı: "Ülkemizin geleceği olan gençlerin mutluluğunu önemsiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, hayal kurmak, hayallere ulaşmak için çabalamak ve kendini gerçekleştirebilmek mutlu bir hayatın en temel taşlarından biridir. Bu anlamda da gençlere ihtiyaç duydukları desteği sağlamak ve onları cesaretlendirmek için gayret gösteriyoruz. 'Sen Gençsin Güç Sensin' sosyal sorumluluk projesi bu tespitlerden ve olumsuz tablonun değişmesine katkı sağlamak yönünde duyduğumuz sorumluluktan doğdu." Toplum Gönüllüleri Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Betil ise, "Gençler yalnızca geleceğimiz değil, aynı zamanda bugünümüz. Onların potansiyellerini fark edebilmeleri ve hayallerine bir adım daha yaklaşabilmeleri için hepimizin sorumluluk alması gerektiğine inanıyorum. Biz TOG olarak var oldukça onları desteklemeye devam etmeye kararlıyız. Ne mutlu ki 20 yıldır ETİ gibi gençlerin hayallerine ve gücüne inanan paydaşlarımızla birlikte bu yolda yürüyoruz." dedi.