Gaziantep'te suşi kebapla yarışıyor

Türkiye'de popüleritesi artan Japon mutfağını lezzetine ve hijyenine güvendiğim Sushico Kalamış'ta deneyimledim. Şef Yutaka Hoshino'nun önerisiyle yeni birçok lezzetle tanışarak, suşiyle 'barıştım' diyebilirim. Kebap diyarı Gaziantep'te şube açtıklarını söyleyen şef, günde 60 porsiyon suşi satıldığını ve ilginin her geçen gün arttığını anlattı.

YELİZ COŞKUN / yeliz.coskun@aksam.com.tr

Japon mutfağı ve suşi şu anda dünyanın her yerinde en popüler yiyecekler arasında. Çok önce başarısız bir suşi deneyimim olduğu için açıkçası bu lezzete önyargılıydım. Bir şans daha vereceksem de en lezzetlisi ve hijyeninden emin olduğum yerde denemek istiyordum. Namını bildiğim SushiCo Kalamış'ta Japon şef Yutaka Hoshino ile tanıştım. Yaklaşık 25 yıldır burada şeflik yaptığını duyunca şüphesiz tavsiyeleri doğrultusunda lezzet deneyimine başladık, bir yandan da şefin hikayesini dinledim. İlk zamanlara göre Türklerin suşiye ilgisinin arttığını belirten Şef Yutaka, "Çubukla çiğ balığı dürtüp canlı mı diye bakanlar bile vardı. Artık özellikle gençler yeni tatları deneyimlemeye daha açık. Türkiye'de en çok rağbet gören çeşit dünya genelinde olduğu gibi California roll" diyor akıcı ve şaşırtıcı Türkçesiyle...

İlk denemem sayılacak lezzet için; şefim pişmiş suşiyle başlamamı söyledi.Ardından somon önererek Sake Ten Roll tatmamı ve Trüflü Ebi Tempura Roll denememi istedi. Sonuç gayet başarılı! Yerim ben bunları!

O sırada kendisinin Türk mutfağından en çok hangi lezzeti sevdiğini sordum; düşünmeden 'Domates' dedi.

MALZEME AYNI, MEKAN FARKLI

Bir yandan da SushiCo Kalamış'ın kış sezonu için menüsünde yapılan yenilikleri anlattı: "Birçok yeni suşi ile Kore mutfağından ikonik lezzetler ve bowl'lar, Uzakdoğu mutfağı sevenlerin vazgeçilmezi olacak. Tüm şubelerimizde aynı standarda sahibiz ve malzemelerimiz tek bir noktadan, günlük tedarik ediliyor. Şubeler, her gün sabahın erken saatlerinden itibaren o günün sevkiyatlarını teslim alıyor ve Uzakdoğu'lu şefler, yemekleri taze taze sunuyor. Malzeme hep aynı, mekan farklı."

GÜNDE 480 ADET SATILIYOR

Sohbet arasında Şef Yutaka, Gaziantep'e de şube açtıklarını söyleyince çok şaşırdım. 'Kebabın başkentinde satışlar nasıl?' diye sordum; 'İnanılmaz iyi gidiyor. Günde en az 60 porsiyon yani 480 adet suşi satış yapılıyor' dedi. Bu da, yöresel lezzetler karşında iddialı bir rakam.

'SOYA SOSU İLAÇ GİBİ'

SushiCo'nun Japonya'dan direkt getirdiği özel soya sosunun sırrını da keşfettik. Japonya'daki fabrikada 300 yıllık meşe fıçılarında bekletilerek üretilen sosun tuzu biraz daha azaltılmış. Şefim bu sos için 'ilaç gibi' diyor.

Favorilerim: Menüye yeni eklenen lezzetlerden parmesanlı edamame, corn tempura, çıtır karides, tavuk topları ve acılı ekşi çorba. Unutmadan tatlı severler için 'kızarmış ceviz' oldukça yeni ve lezzetli bir seçenek.