40 ülkeden katılımın olduğu festival boyunca, dünyaca ünlü Michelin yıldızlı şefleri Gaziantep’in sahip olduğu kültür, tarih ve gastronomi zenginliğini keşfetti. 40 ülkeden katılımcının yer aldığı festival kapsamında, Adana, Hatay gibi çevre illerin yanı sıra İstanbul, İzmir gibi şehirlerden de gruplar ağırlayan Gaziantep, 3 gün boyunca, 230 şef, yüzlerce profesyonel, onlarca gastronomi yazarı ile yaklaşık 250 bin ziyaretçi ağırladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Geliştirme Vakfı (GAGEV)’in ev sahipliğinde düzenlenen festivale, Brezilya, ABD, Çin, İspanya, Kore, Azerbaycan, Meksika, Lübnan, İsveç, Almanya, İtalya, Belarus, Montonegro, Tunus, Slovenya, Malta, Belçika, Ukrayna gibi Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya 5 kıtadan katılım vardı. 40’ı yabancı, 90’ı UNESCO şefi olmak üzere yerli yabancı toplam 230 şefin yer aldığı festivalde, Andre Lima de Luca, Arda Türkmen, Christian Escriba, Cüneyt Asan, Ömür Akkor, Fatih Tutak gibi tanınmış şefler, 40’ın üzerinde sunum yaptı.