Fuar İzmir'de Gelinlik Tasarım Yarışması

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

IF Wedding Fashion İzmir – 14. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliğinde kapılarını açtı. Fuar kapsamında düzenlenen ‘’Gelinlik Tasarım Yarışması’’ büyük heyecan yarattı.

Fuarcılık kenti İzmir’in Türk gelinlik sektörünün dünyaya açılan kapısı IF Wedding Fashion İzmir – 14. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ve Gelinlik Tasarım Yarışması büyük heyecan yaşattı. 85 ülke ve 81 ilden 20 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan IF Wedding Fashion İzmir, 2020 -21 koleksiyonlarını ilk kez görücüye çıkarttı. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzfaş tarafından koordine edilip, sürdürülebilir moda uzmanları desteğiyle İsveç Enstitüsü tarafından kürate edilen “Sürdürülebilir Moda Devrimi” adlı sergi özellikle dikkatimi çekti ve orada olduğum için sergiyi gezdim. EHKİB Başkanı Burak Sertbaş; moda endüstrisinin yüz yüze olduğu en büyük çevresel sorunlara ve ne gibi çözümler üretildiğine bu sergi ile bir kez daha dikkat çekmek istediklerini ifade etti. İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson ise fuara katılıp serginin açılışında yer aldı.

GELİNLİK TASARIM YARIŞMASI 

IF Wedding Fashion İzmir’in açılış töreninin ardından, fuar kapsamında gerçekleştirilen 11. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nın final heyecanı yaşandı. 125 tasarımcı tarafından hazırlanan 350 tasarımın kıyasıya yarıştığı 11. Uluslararası Gelinlik Tasarım Yarışması’nda 12 bin 500 lira değerindeki birincilik ödülünü İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nden Zehra Zayrek kazandı. Yarışmada Ece Dörtköşe 10 bin lira ödül alarak ikinciliğe, Betül Tezcan ise 7 bin 500 liralık ödülle üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye girenlerin ödüllerini İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul konuşmasında “Bu fuarımız dünyanın önde gelen fuarlarından birisidir. Başta şehrimiz olmak üzere ülkemize ve sektörümüze her yönüyle katkı sağlamaktadır” dedi.

Yarışmanın bu yılki teması “Yeni nesil Etkisi” olarak belirlenmişti. Benim de içinde bulunduğum jüri zorlu bir eleme süresi yaşadı çünkü çok başarılı dosyalar inceledik. Final defilesi için ise ilk on beş tasarımcıyı seçtik ve tasarımlarını hayata geçirmelerini istedik. İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esin Özyiğit ve üye tasarımcıların atölyelerini öğrencilere açıp tasarımları hayata geçirirken, onlara mentorlük yapmaları sektörümüz adına çok kıymetli. Katkı sağlayan herkesi tebrik ediyorum.