Felaket İçinde Felaket!

Başak Bıçak

basakbicak@gmail.com

Haziran’ın ilk haftasında Nuri Bilge Ceylan’ın merakla beklenen Ahlat Ağacı vizyonda! Ayrıca bu hafta felaket temalı filmleri sevenler için Kasırgada Vurgun ve Sürükleniş meraklısıyla buluşuyor. 

Kasırgada Vurgun

Beyazperdede bilgisayar efektlerinin yardımıyla üretilmiş pek çok görkemli felaket filmi izliyoruz ancak pek azı bizi etkileyecek kadar iyi ve orijinal olabiliyor. Daha önce Daylight (1996), The Fast and The Furious (2001) ve XxX: Yeni Nesil Ajan (2002) gibi filmlere imza atmış Rob Cohen’in yönetmen koltuğunda oturduğu Kasırgada Vurgun (The Hurricane Heist), Cohen’in filmografisi açısından iyi bir yerde dursa da, bizler için aynı etkiyi yaratma gücüne sahip olamıyor. Farklı olma hevesiyle ortaya atılmış bir “kasırga içinde vurgun” fikri ilk başlarda işliyor fakat senaryonun zorlandığı hissinin filmin geneline hâkimiyeti kaçınılmaz oluyor. Dur durak bilmeyen aksiyon bilhassa finaldeki Mad Max referanslarıyla oyalayıcı olsa da, filmin bütününde bolca bilgisayar efekti dışında bir şey vaat ettiğini söylemek zor. Yine de tercih sizin…

Ahlat Ağacı

Nuri Bilge Ceylan’ın uzun zamandır merakla beklediğimiz filmi, prömiyerini Cannes Film Festivali’nde gerçekleştirdikten çok kısa bir süre sonra vizyonda! Ahlat Ağacı, üniversiteyi bitirdikten sonra yazdığı kitabı bastıracak parayı bulmak adına memleketine dönen, ailesiyle ve geçmişte tanıdığı insanlarla yüzleşme sürecine giren bir gencin hikâyesini konu ediniyor. Filmin kadrosunda ise Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin gibi isimler yer alıyor.

Sürükleniş

Geçtiğimiz yıllarda çektiği Everest (2015) ile kariyerine önemli bir halka dahil eden yönetmen Baltasar Kormakur, yeniden yaşanmış bir felaketi sinemaya uyarlıyor. Shailene Woodley ve Sam Claflin’in başrollerini paylaştığı Sürükleniş (Adrift), okyanusa açılan bir çiftin tarihin en büyük kasırgalarından biriyle karşılaşmalarını konu ediniyor.

Kitap Kulübü

Diane Keaton ve Jane Fonda’nın başrollerinde yer aldığı Kitap Kulübü (Book Club), aşkı geride bırakan dört yakın arkadaşın başlattıkları kitap kulübünde Grinin Elli Tonu’nu okuduktan sonra hayatlarının değişmesini merkezine alıyor. 

Cüce Dedektif Şerlok

Gnomeo & Juliet’in (2011) devamı niteliğindeki yeni film Cüce Dedektif Şerlok (Gnomeo & Juliet: Sherlock Gnomes), sevilen bahçe cüceleri Cino ve Jülyet’in Londra’da yepyeni bir maceraya atılmasını anlatıyor.

Cin-i Ayet

Uğur Akünlü’nün yönettiği Cin-i Ayet, henüz küçük yaşlardayken ailesinin katledilmesinden sorumlu olan ifritten intikamını almak isteyen bir adamın hikâyesini korku türünde ele alıyor.