Farklılıkların ortak paydası: Diaspora olmak beyaz perdede

Sinemaseverleri 27-29 Ağustos tarihleri arasında Atlas Sineması'nda buluşturmaya hazırlanan Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali, dünyadaki tüm kimlik farklılıklarını diaspora olmak ortak paydasında buluşturmaya hazırlanıyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) kurumsal iş ortaklığında; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı destekleri ile; Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı organizasyonunda bu yıl ilki düzenlenecek olan Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nin basın toplantısı yapıldı. 27-29 Ağustos tarihleri arasında Atlas Sineması'nda gerçekleştirilecek festivalin basın toplantısında Türkçe Konuşan Filmler Yarışma Kategorisi ve Yabancı Dilde Filmler Yarışma Kategorisi'ne seçilen yapımlar ile jüri üyeleri ve festivale dair diğer bilgiler paylaşıldı.

YABANCI DİLDE FİLMLER YARIŞMA KATEGORİSİ'NDE EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ İÇİN 12 ADAY

Bu kategoride bulunan filmler: 3 Logical Exits - Mahdi Fleifel, A Year in Exile - Malaz Usta, Bj's Mobile Gift Shop - Jason Park, Flowing Home - Sandra Desmazieres, Henet Ward - Morad Mostafa,

Don't Feel At Home Anywhere Anymore - Viv Li, Leftovers - Shahi Derky, Malabar – Maximilian, Badier-Rosenthal, Nha Mila - Denise Fernandes, Number 10 - Florence Bamba, Tha Affected - Rikke Gregersen, The Virgin, The Old Lady, The Journey - Natalia Luque.

Bu kategoride En İyi Film Ödülü'nü kazanan film 5.000€, Jüri Özel Ödülü'nü kazanan film 2.500€, En İyi İkinci Film Ödülü'nü kazanan film 1.500€ ve En İyi Üçüncü Film Ödülü'nü kazanan film ise 1.000€ para ödülünün sahibi olacak.

TÜRKÇE KONUŞAN FİLMLER YARIŞMA KATEGORİSİ'NDE EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ 5.000 €

Bu kategoride bulunan filmler: 28 - Nazim Şerbetov, Brigitte Bardot - Çağıl Bocut, Cennet - Gülden Gevher Öz & Olcay Seda Özaltan, Düğün Fotoğrafı - Cemalettin Baş, Hakem - Roman Hodel, İklim Değişimi - Yasemin Demirci, Susam - Sami Morhayim, Temmuz - Sezer Salihi, Teslimat - Doğuş Özokutan, Toz Olmak - Hüseyin Aydın Gürsoy, Yüksek İrtifa ya da Şeylerin Tuhaflığı - Emir Külal Haznevi, Zamanın Rengi - Hatip Karabudak.

Bu kategoride ise En İyi Film Ödülü'nü kazanan film 5.000€, TRT Özel Ödülü'nü kazanan film 2.500€, En İyi İkinci Film Ödülü'nü kazanan film 1.500€ ve En İyi Üçüncü Film Ödülü'nü kazanan film ise 1.000€ para ödülünün sahibi olacak.

FESTİVALDE TÜM GÖSTERİMLER ÜCRETSİZ!

Dünyanın farklı ülkelerinden 24 filmi sinemaseverlerle buluşturacak festivalde tüm gösterimler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Seyircilerin sağlığı ve salonlarda dezenfeksiyona zaman ayırmak amacıyla günde üç seansın gerçekleştirileceği festivalde gösterim saatleri 14.00, 17.00 ve 20.00 olarak belirlendi.