Farklı karakterler ve bambaşka temalarla...

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Bu sezon kıyametin ortasında mı yoksa sonrasında mı geçiyor? Ve ne tür bir kıyametten bahsediliyor?

Sarah Paulson: Dünyanın sonu geliyor. Kıyamet kelimesini tam olarak karşılayacak bir kıyamet. 

Alexis Martin Woodall: Kıyamet olacakları tetikleyen şey ve sonrasının nasıl olacağına dair fanteziler kuracağız. Çünkü tüm insanlar yok olmamış olabilir. Eğer biz hala oradaysak dünyanın sonunun geldiğini söyleyemeyiz.

Bu sezon bir “American Horror Story: Coven” ve “Murder House” kesişimi gibi. Cordelia (Sarah Paulson) hala Supreme Witch mi? Eğer öyleyse saltanatının tadını nasıl çıkarıyor?

Sarah Paulson: Şu an için öyle. Hikâyemizin başlarında halen bu unvanı taşımaya devam ediyor. Bu durumun daha ne kadar süreceğini bilmiyorum. Ve bu noktada keyif alabilmesi mümkün değil. Genç cadılara hayatı zindan ederek dolaşmıyor da diyebiliriz

Eğer bu sezon söylendiği gibi bir “Murder House” ve “Coven” kesişimi ise yeniden Jessica Lange ile karşılaşacağımızı varsayabilir miyiz? 

Sarah Paulson: Bu haberi sizlerle paylaşan kişi olmaktan büyük bir keyif alıyorum. Evet, yeniden karşımıza çıkacak. Jessica benim yönetmenliğini yapacağım 6. bölümde Constance karakteriyle yeniden karşımıza çıkacak. 

HER SEZON FARKLI ROLLER...

Dizinin videoları gösterilirken sahnedeki reaksiyonlarınıza şahit olduk ve birbirinizin işlerinden büyük bir keyif alıyor gibi görünüyordunuz. Durum sette de böyle mi?

Sarah Paulson:  Sanırım hepimiz parçası olduğumuz bu dünyanın son derece eşsiz bir gerçekliği olduğunun farkındayız. Her sezon bir araya gelip farklı rolleri canlandırıyoruz ya da kimi zaman bazı roller yeniden hayat buluyor. Ancak her yıl birbirlerine hayranlık duyan ve birbirlerinden yeni şeyler öğrenen bir grup oyuncu olarak bir araya gelerek yeni ve farklı şeyler ortaya çıkarıyoruz.

Kathy Bates: Bu yıl sahne paylaştığımız bölümler de çektik. Herkes son derece sessiz ve odaklanmış oluyor setlerde. 

Kathy, Oscar ödüllü ve çok tecrübeli bir aktris olarak sizi oyuncu arkadaşlarınızla ilgili ne tür şeylerin etkilediğini bizimle paylaşabilir misiniz?

Kathy Bates: Emma ile birlikte çalışma şansım oldu ancak diğer kadın oyuncularla ilk defa burada tanıştık. Ekranda düşmanız ancak Emma’ya bayılıyorum. 

ÇEKİM ARALARINDA MASKARALIK DÖNÜYOR!

Her yeni sezonda önceki sezonlardan birçok oyuncunun ekibe yeniden dâhil olduğunu görüyoruz. Sizleri geri dönmeye sevk eden şey setteki atmosferden mi kaynaklanıyor?

Adina Porter: Ben geri geliyorum çünkü teklif ediliyor ve bir işim olmasından keyif alıyorum. Yaşamınızı oyunculukla idame ettirebilmek gerçekten çok özel bir durum. Ara sıra bir teklif aldığımda ya da daha ana akım bir iş için bir seçmeye katılmam istendiğinde yakınlarıma, “Bekleyeceğim ve bunu ancak elimde başka bir iş olmazsa yapacağım.” diyorum. Ancak bu tür başarılı bir yapımda olacaksam oynamak istiyorum.

Emma Roberts: Videolarda kanlar içinde çığlık attığımızı ya da ağladığımızı görüyorsunuz. Oysa çekimler arasında o kadar çok maskaralık ve kahkaha dönüyor ki… 

HER ŞEY RYAN MURPHY İLE BAŞLIYOR

Dizinin yaratıcısı Ryan Murphy’nin setteki bu atmosferin oluşmasında ne derece katkısı oluyor? 

Leslie Grossman: Sanırım her şey Ryan Murphy ile başlıyor ve onunla bitiyor. Bu dünyaya davet ediliyorsunuz. İnsan böyle bir dünyada mümkün olduğunda uzun süre kalmak ister. Bunu birçok farklı insandan defalarca duymuş olmalısınız ancak Ryan size başka insanların sağlamayacağı imkânlar sağlıyor. 

Kathy Bates: Bu sezon aşina olmadığım kelimeleri çözmeye takmış durumdayım. Bunlar genellikle internet kaynaklı oluyor ve araştırırken kendinizi bir tavşan deliğine düşmüş halde bulabiliyorsunuz. Bunu bir takıntı haline getirdiğim konusunda ciddiyim ancak şimdilik iyi gidiyor. Kendimi tiyatroya ilk başladığım ve senaryomu son derece ince eleyip sık dokuduğum zamanlarımdaki gibi hissediyorum.