Ezgi Eyüboğlu ile müzik ve moda

Karadeniz türkülerini duru ve eşsiz yorumu ile taçlandıran Ezgi Eyüboğlu, yeni albümü ''Denizin Ezgisi'' ile büyük beğeni topluyor. Şarkıların kimi duygusallığıyla kimi ise kıpır kıpır melodileriyle bizi Karadeniz'in renkli dünyasına götürüyor. Albüm fotoğraf çekimleri ve klipteki özel stil ve moda dokunuşları ile de fark yaratan Ezgi Eyüboğlu ile gelin hep birlikte bu işin mutfağında ne tarz hazırlıklar yapıldı detaylı bir konuşalım...

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Ezgi Eyüboğlu'nun eğitim ve müzik serüvenini kısaca senden dinlemek isteriz?

Müzik serüvenim çok küçük yaşlarda başladı diyebilirim. TRT çocuk korosuyla başlayan eğitim hayatım güzel sanatlar lisesi, ardından Bilkent Üniversitesi'nde opera-şan ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nde müzikoloji alanında devam etti.

Reklam ve dizi sektöründe de sesiniz ile yer alıyorsunuz, son çalışmalarınızdan bahseder misin?

Fırsat buldukça belirli markaların reklam müziklerini seslendirmekten keyif alıyorum. Son çalışmalarımızdan Turkcell "Çok Çekici" oldukça beğeni topladı. Bunun dışında ikinci albümdeki iki şarkımız "Kuzey Yıldızı İlk Aşk" seyircisiyle buluştu. Başka sürprizlerimiz de olacak.

Son yıllarda pek albüm yapan sanatçı kalmadı, siz bu kararı nasıl aldınız?

Müzik piyasasının gidişatı bizi albümden ziyade tekli çalışmalara yönlendirse de, şarkılarımızın hepsi o kadar güzel ve bütünüyle o kadar uyumluydu ki, kıymetli yapımcım Hasan Saltık'ın da yönlendirmesiyle hepsini tek bir albümde toplamak daha çok içimize sindi. Sanırım satış, tıklanma vb. kaygılardan ziyade, inancımız ve heyecanımızla karar vermek bu oluyor.

Albüm fotoğrafları çalışmalarında stil danışmanın olarak birlikte çalıştık, moda dünyası ile flörtün ve hazırlık aşamalarını senden dinlemek isterim?

Benim için oldukça heyecanlı bir süreçti. Karadeniz müziği yaptığım için tercih edeceğimiz kıyafetler, söylediğim şarkılarla uyum içinde olmalıydı. İşini sen gibi tutkuyla yapan ve çevrendeki değerli moda tasarımcıları ile çalışmak benim için büyük şanstı. Bu anlamda Gülafer Ataş, Çiğdem Akın, Amor Garibovic ve çok genç moda tasarımcısı Hande Dilaver'e özel tasarımları ile destek verdikleri için tekrar gönülden teşekkür ederim. Sürecin başından sonuna kadar uyum içinde çalışabilmek inanılmaz keyifliydi.

Moda tasarımcılarının tarzları, elbiseleri, senin şarkılarındaki duygu geçişleriyle özdeşleşti mi?

Albümdeki düzenlemeler birbirinden renkli. Geleneksel müziğin batı ezgileriyle buluştuğu şarkılar var. Bu sebeple, senin ile de belirlediğimiz, yöresel dokuyu modern bir tarzla harmanlamak oldukça içime sindi. Yakın çevremden kıyafet seçimlerimize dair aldığım yorumlar harikaydı, sanırım dinleyicilerim de bu tarzı sevdi. Umarım Akşam Cumartesi okurları da seçimlerimizi beğenir.

Klip şarkısı ve ona özel hazırlanan karakter için ne tarz bir kadın stili çalıştınız?

Klip şarkısı enerjik, sıcak ve hareketli bir şarkıydı. Doğada, açık havada çekeceğimiz için rahat, casual bir kadın görmek istedik. Aslında kendi hayatımda keyifle kullanabileceğim parçalardı. Bu yüzden kendimi çok rahat hissettim.

Konserler veya yeni projeler ne durumda öğrenmek isteriz?

Pandemi sürecinde olduğumuz için bu soruya net bir cevap vermek zor fakat yaz döneminde müzikseverlerle buluşacağımızı umuyorum. Üretmeye ve geleceğe hazırlıklı olmak adına çalışmaya devam edeceğiz.

Ezgi Eyüboğlu'nun müzik kariyeri için en büyük hayali nedir?

Hiçbir zaman çok büyük hayaller kuran biri olmadım ama senfoni orkestrasıyla yapmak istediğim bir proje var. Bunun için hazırlıklara başlıyorum.

Senin imzanızı taşıyan söz veya müzikler var mı albümde?

Şu an için yok ama hazırladığım birkaç şarkı var ve müzikseverlerle buluşturmak için sabırsızlanıyorum.

Konserlerde ne tarz elbiseler tercih ediyorsun?

Genel olarak içinde rahat olabileceğim elbiseler tercih ediyorum. Konser yapacağımız yere ve konsepte bağlı olarak değişebiliyor seçimlerim. Kişisel tarzım sade olsa da sahne de renklerin gücünü ve ışıltılı detaylar kullanmak her zaman dikkat ettiğim noktalardır.