Evinizi değiştirmeye hazır mısınız?

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Yaşam alanlarımıza ufak dokunuşlarla bambaşka bir atmosfer yaratıp hayatımıza renk katabiliriz… Mimar Emel Balcı, Magic Touch yöntemiyle evlerinize minik dokunuşlarla harikalar yaratıyor... 

Magic Touch yöntemi nedir? 

Magic Touch yani Bizim Touching “mimari dokunu“ yöntemi, var olan mekânı, küçük değişikliklerle, kırım döküm genelde olmadan, nokta atışı seçimlerle ve hatta eski kullanılan mobilya ve ürünlerden faydalanılarak yaratılan yepyeni ve enerji dolu mekânları dekore etme yöntemidir. Aslında nasıl yüzümüze makyaj yaparken iyi bir makyajla çok daha çekici hale gelebiliyoruz, touching için de ben mekânlara makyaj yapıyorum diyorum. 

En önemli püf noktası ne?

Müşteriyi çok iyi dinleyip analiz yapmak ve hayallerini gerçekleştirmek. Bunu yapmak için de malzeme bilgisi ve eşleştirmelerine iyi hâkim olmalı. Çünkü var olan mekâna makyaj yapıyor, daha uyumlu, çekici ve işlevsel hale getirmeye çalışıyoruz. Tüm projelerimde olmazsa olmaz objelerim var. Her mekânda sanat eseri kullanırım. Özellikle yerli sanatçılarımızın gerek heykel, gerek fotoğraf,  gerek tablolarıyla mekânları zenginleştiririm. Ve diğer olmazsa olmazımızdan bir tanesi kitaplar. Her zaman söylüyoruz kitaplar hem ruhumuzu hem dekorasyonumuzu besler ve mutlaka her mekânda kullanılmalı. Bir de kişisel zevkim olarak mumlardan vazgeçemediğim doğrudur. Renkli, kokulu, desenli, dokulu mumlara bayılıyor ve mutlaka aksesuarlarla projelerimde kullanıyorum. 

Magic Touch yöntemiyle siz nasıl tanıştınız?

Aslında fikir bir Los Angelas seyahatimde dikkatimi çekmişti. Türkiye de olmayan aslında çok ihtiyaç duyulabilen ve bir trend olabileceğine inandığım bu fikri, öncelikle kendim düşünüp tarttım. Yaklaşık 1 yıl önce tam olarak start verdim. İyi ki de başlamışım hem ben hem de müşterilerim çok mutlu. Çok doğru bir karar vermişim. 

Pirinç ve bakır metal kullanımı devam ediyor

Dünyadaki dekorasyon trendlerinden biraz bahseder misiniz?

2017 yılının rengi yeşildi, her yerde mobilyalar da aksesuarlar da yeşilin hâkimiyeti vardı. 2018’le birlikte yeşil yanına mavi, lacivert ve mor rengini de alıyor. Tabii gri ve tonlarının egemenliği hala devam ediyor ve bu yeni trend renklerle uyum içinde dekorasyonlarımızda yerini alıyor. Pirinç ve bakır metallerinin kullanımı aynen dünyada da devam ediyor ve 2018 de de devam edecek. Çok severek kullandığımız ve sıcaklık vererek ahşap mobilyalarımıza metal, cam ve doğal taşlar eşlik ediyor. Ancak 2016’dan beri çok fazla ön planda olan aksesuar, yastıklar, tablolar kullanımı daha da artarak devam edecek. Fonksiyonel doğallık trendiyle çok iyi kombinlenebilen bir başka trend, ise el emeği göz nuru tasarımlar; seramikler, örgüler gibi el sanatları daha da kıymet kazanıyor. Dantel desenlerini, cam tabakların kabartması olarak ve kolalanmış hali ile bir abajur başlığı olarak da her şeyin üzerinde göreceğiz.