Ev yapımı sucuklu poşe yumurta

TÜREV ULUDAĞ

turevuludag@hotmail.com

‘İyi yemeğin ayağına gidilir’ çok sevdiğim birinin sözü. İyi sucuk içinin yapılmasında ki en önemli sır hiçbir katkı maddesi olmadan sadece kıymayla olması. Evde sucuk yapımı çok kolaydır. Sadece baharatları kendinize göre ayarlamanız önemli. Gelelim tarife.

Kıymayı ve kuyruk yağını kasabınızdan 3 kez çektirin. İyice yoğurduktan sonra içerisine toz biberi, acı toz biberi, tuzu, kimyonu, yenibaharı, tarçını ve yeterli miktarda ayçiçek yağını koyun. Hazırladığınız karışımı mutfak robotunda bir süre çekin. Sucuk içi hazır. Eğer kuru bağırsağa doldurup bekletirseniz sucuk olacaktır. Kuru bağırsak yoksa, porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Hazırladığımız bu muhteşem sucuk içini, bir tavaya koyun. Tavaya hiç yağ koymanıza gerek yok. Bir miktar pişirin daha sonra salçayı ekleyin. Biraz kavurduktan sonra domatesi rendeleyin. Bir miktar pişirin ve kaşar peynirini rendeleyin. Tahta kaşıkla karıştırın. 

Bir tencerede kaynar suyun içerisine sirkeyi ekleyin ve içerisine yumurtaları kırın. Pişen yumurtaları sucuk içli domatesli karışımın üzerine nazikçe bırakın. Üzerine maydanoz ile renklendirin. Bizde seni seviyorum denmez, kahvaltı hazırlanır. Afiyet olsun.

Malzemeler

Sucuk içi:

- 450 gr. Dana kıyma 

- 50 gr. Kuyruk yağı kıyma

- 50 gr. Toz kırmızı biber

- 20 gr. Acı toz kırmızı biber 

- 20 gr. Tuz 

- 20 gr. Kimyon 

- 5 gr. Yenibahar tozu 

- 5 gr. Tarçın 

- Ayçiçek yağı

Devamı:

- 2 adet yumurta

- 1 adet domates

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 1 tatlı kaşığı pul biber

- 1 yemek kaşığı sirke

- 100 gr taze kaşar

- Maydanoz