Ev tekstilinde ilham veren konsept

Özenle hayal edilen yaşam alanlarının bir parçası olma hedefiyle üretilen Koza Home koleksiyonları, teknoloji ve tasarımın gücünü birleştiriyor.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Yaşam alanlarımızdaki konfor ve dekorun pozitif etkisi hiç şüphesiz pandemi döneminde çok daha ciddi bir farkındalık yarattı. Evde kullandığınız renk tonları, doğal materyalli aksesuarlar, bahçe mobilyaları, ayak bastığımız zemindeki kilimler, sofralarımızdaki tamamlayıcılar ve banyo tekstilindeki bedeni saran ürünlerin kalitesi artık çok daha önem kazandı. O zaman sizi çok beğeneceğinizi düşündüğüm Koza Home markası ile tanıştırmak isterim.

Gaziantep'den dünyaya açılmış köklü bir şirketin göz bebeği olan Koza Home ile tanışmak üzere keyifli bir seyahate davet edildim. Birçok sektörel dostum ile geçen hafta Gaziantep'deydik. Deneyimsel bir mağaza kurgusu ile bizi karşılayan enfes bir marka ve yelpazesi çok geniş ürün gruplarını birebir inceleme fırsatı bulduk.

GÜCÜNÜ KÖKLERİNDEN ALIYOR

Koza Halı, 60 yıla yakın tecrübesiyle hızlı ve istikrarlı büyüyen bir şirket. Türkiye ve dünyanın en büyük dış mekan halı üreticilerinden biri olan Koza Halı, yaptığı Ar-Ge çalışmaları ve imza attığı başarılarıyla Walmart ve Home Depot gibi dünya devlerinin tedarikçileri arasında yer alıyor. Koza Halı yeni yatırımı Koza Home mağazasının ilkini, halı dünyasının kalbinin attığı Gaziantep'te açtı.

Gaziantep'te 1200 m2'lik bir alanda yepyeni bir yaşam dünyası sunan Koza Home mağazasında halıdan, ev tekstiline, el dokuması özel kilim koleksiyonlarından, dekorasyon ürünleri ve mobilyaya kadar birçok farklı parça yer alıyor.

KOZA HOME: AKDENİZ KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ, İSKANDİNAV SADELİĞİ

Koza Home mağazasında yer alan özel tasarım ürünlerin her biri sorumlu bir şekilde uygulanmış ürünlere erişilebilirliğin önemini kabul eder nitelikte. Transparan ve iyi üretim süreçleri ile dünyaya, doğaya ve insana saygı çerçevesinde dizayn edilen ürünlerin yer aldığı Koza Home koleksiyonları, yaşam alanlarına değer katma hedefiyle tasarlanmış.

Modern tasarımın keyfini çıkaran bilinçli tüketicilerle, keyifli ürünleri bir araya getiren eşsiz bir yapı oluşturmak için çıkılan yolda 10 farklı kategoride ürün ile Koza Home, evinde küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratmak isteyen dekorasyon tutkunlarıyla tanışmaya hazır.

Özenle hayal edilen yaşam alanlarının bir parçası olma hedefiyle üretilen Koza Home koleksiyonları, teknoloji ve tasarımın gücünü birleştiriyor. Tasarım tutkusu, tekstillerin iç mekanları dönüştürme ve içindeki insanlara ilham verme yeteneğine sahip olduğu inancıyla hareket ederek yaratılan tüm parçalar, aynı sade ve dingin tasarım dilini yansıtıyor.

Edindiğim bilgiye göre hedef beş yıl içerisinde Türkiye'de 20, 10 yıl içerisinde global pazarda 30 mağaza açmak.

Kurumsal yapısını çok beğendiğim bu oluşumun, kendi ekibi ne kadar güçlü olsa da açılışta tanıştığım konsept ve marka danışmanları, mimarlar ve PR uzmanlarının daha nice yeni içeriklerle markayı çok hızlı şekilde geliştireceğine hiç şüphem yok.