Etkileyici yeni yıl makyajı için ipuçları!

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Dudaklarda etkileyici kırmızı bir ruj, doğal ama kusursuz görünümlü bir ten ve çarpıcı gözler… Yeni yıla girerken güzel görünmek istiyorsanız Maybelline New York Makyaj Artisti Alp Kavasoğlu’nun 2017’nin en trend makyaj önerilerine göz atın. 

TREND DOĞAL GÖRÜNMEK

Yılbaşı için ten makyajında en büyük trend cilde doğal ve mat bir görünüm veren, gözenekleri gizleyerek kusursuz bir görünmesini sağlayan fondötenler. Tüm dünyada çok sevilen ve Türkiye’de de herkesin sabırsızlıkla beklediği bir ürün geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye geldi. Benim de moda çekimlerinde ve defilelerde sıklıkla tercih ettiğim favori fondötenim Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless Fondöten, ciltte oluşturduğu doğal mat etkiyle porselen gibi bir ten görünümü sunuyor. Özel pudra içeriğiyle gözenekleri gizleyen ve parlamayı kontrol altına alan bu ürün, ciltle uyumu ve sağladığı kusursuz bir görünümle yılbaşı gecesinin kesinlikle yıldızı…

GÖZ ÇEVRESİNDEKİ KUSURLAR

Yılbaşı makyajında kusursuz bir ten görünümü için bir başka önemli nokta göz çevresindeki kusurların gizlenmesi. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa bir süre öncede Türkiye’ye gelen ‘New York Instant Age Rewind’ kapatıcı göz çevresindeki şişkinliği azaltıyor, yorgunluk izlerini gizliyor. Göz çevresindeki koyu halka görünümünü gizleyen kapatıcılar bu bölgeyi aydınlatarak bu özel gecede taze ve aydınlık gözaltlarına sahip olmanızı sağlıyor. 

YÜZÜNÜZ DAHA İNCE GÖRÜNSÜN

Son dönemin en çok konuşulan makyaj tekniklerinden Strobing ve Contouring yeni yıl makyajının vazgeçilmezleri. Strobing, yüzün öne çıkarmak istenilen noktalarını belirginleştirmek ve aydınlık bir cilt görünümü oluşturmak için kullanılan bir teknik. Yüzde öne çıkarmak istediğiniz bölgeleri master strobing stickle aydınlatmak yeni yılın ışıltılı heyecanına kesinlikle çok yakışacak. Yılbaşı makyajının en göz alıcı noktası olmaya aday olan Strobing uygulaması için ürünü, elmacık kemiklerinin üstüne, yüzün orta kısmına, burun kemiğinin üstüne, dudak üstüne, kaş kavisinin altına ve göz pınarına uygulayarak bu bölgeleri vurgulamak yeterli. Yılbaşı makyajında daha belirgin yüz hatlarına sahip olmak için kontür tekniğini kullanmak gerekiyor. Master Contour Stick, stik formunda olması ve kremsi yapısı sayesinde yüzde vurgulamak istenen noktaları belirginleştirmek için çok pratik bir ürün. Kontür uygulamasıyla 

elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarabilir, yüzünüzü olduğundan ince gösterebilirsiniz. 

ETKİLEYİCİ GÖZ MAKYAJI İÇİN…

Yılbaşı makyajının vazgeçilmezi olan etkileyici göz makyajı için ilk önce Nude rengi bir farla göz kapaklarınızdaki renk eşitsizliklerini gizleyebilir, göz makyajının kalıcılığını artıracak bir baz oluşturabilirsiniz. Uzun süre kalıcı, mat ve yoğun siyah renk veren bir eyeliner ile etkileyici ve cesur çizgiler çizerek gözleri öne çıkarmak mümkün. Yılbaşı gecesinde etkileyici göz makyajının tamamlayıcısı ise kirpiklere kıvrık ve hacimli bir görünüm kazandıran maskara olacaktır. 

KIRMIZI RUJ BU SENE DE YILDIZ

Kırmızının en güzel tonları, yılbaşı makyajlarının yıldızı olmaya bu sene de devam ediyor. Kendine yakışan, doğru kırmızı rengi bulan herkes bu çarpıcı rengi makyajında kullanabilir. Sıcak alt tonlara sahip kadınlar, içinde turuncu ve kiremit gibi tonlar bulunan daha sıcak kırmızı tonlarını tercih edebilirler. Soğuk alt tonlu ciltlere sahip olanlara vişne çürüğü gibi soğuk tonlu bordo ya da mavi alt tonlu kırmızı rujlar çok yakışacaktır. Benim bugünlerde favori kırmızı rujum ise herkese yakışacak türden bir kırmızı olan Vivid Matte Liquid Ruj 35 Rebel Red rengi… Bu serideki rujlar, içeriğinde bulunan canlı pigmentler sayesinde her açıdan mükemmel ve çarpıcı görünürken dudaklara yumuşak bir his ve mat bir etki veriyor.