Estetikte kurumsal eğitimin adresi

Prof. Dr. Reha Yavuzer

reha.yavuzer@aksam.com.tr


Estetik cerrahi tüm dünyada artan bir ilgiye sahip… Plastik cerrahların önemli bir kısmının uğraş verdiği bu dal yoğun bir eğitim, uzun yıllar içerisinde edinilen tecrübe, teknolojinin yakından takibi ve değişen ihtiyaçlara göre sürekli bir yenilenme sürecini gerektiriyor. Beklentilerin çok yüksek olduğu bu dalda gerek plastik cerrahların gerekse hastalarının yanında yer alan bir dernek mevcut. Derneğin amacını ve faaliyetlerini, Estetik Plastik Cerrahi Derneği Başkanı Op. Dr. Nuri Çelik ile konuştuk.

Estetik Plastik Cerrahi Derneği Neden Kuruldu?

Dernek on plastik cerrah tarafından 1990 yılında estetik ve plastik cerrahinin gelişimini sağlayarak ulusal ve uluslararası düzeyde tutmak amacıyla kurulmuş. Şu anki başkanı Dr. Nuri Çelik 27 yıllık geçmişiyle dernek üye sayısın hızla yükseldiğini ve 665’e çıktığını söylüyor. Geçen yıllar içerisinde Estetik Cerrahi eğitimlerine odaklanan dernek 50’nin üzerinde eğitim aktivitesi gerçekleştirmiş.

EĞİTİM OLMADAN OLMAZ!

Estetik Cerrahinin gerek ameliyatla yapılan gerekse ameliyatsız yapılan estetik işlemleri kapsadığının altını çizen Dr. Çelik, konunun işin uzmanları tarafından yapılması gerektiğini ancak değişen koşullar, ihtiyaçlar ve teknolojilerle sürekli bir eğitime gerek olduğunu vurguluyor. Dernek iki ana eğitim felsefesine sahip bunlardan biri geleceğimiz olan asistan ve araştırma görevlilerinin uzman olana kadarki süreçte estetik konusundaki eğitimlerine yardımcı olmak; diğeri ise uzman olduktan sonraki profesyonel meslek hayatlarındaki bilgi ve beceri ihtiyaçlarına karşılık vermek. Eğitim faaliyetleri ile Türkiye de estetik cerrahi standardının yükselmesinde önemli bir yapı haline gelen Estetik Plastik Cerrahi Derneği yurtdışında da adından söz ettiren bir kuruluş haline geldi.

PLASTİK CERRAHİ DERNEĞİ HASTALARIN DA YANINDA

Dernek toplumun estetik uygulamalar konusunda doğru bilgilendirilmesi için çalışmalar yapmakta. Basın toplantıları, güncel konular ile ilgili bilgilendirmeler, dernek resmi web sayfası üzerinden bilimsel bilgilerin paylaşılmasının bu açıdan gerçekleştiriliyor. Güvenli bilgiye ulaşmak için dilediğinizde bize ulaşabilirsiniz diyen Başkan Dr. Çelik, halkımızın estetik
cerrahiye yüksek bir merakı olduğunu ancak her zaman doğru bilgiye ulaşamadığını belirtiyor.

TÜRK PLASTİK CERRAHİSİ ULUSLARARASI PLATFORMDA

Plastik Cerrah üyelerinin uluslararası bilinirliliğinin giderek artıyor. Pek çok plastik cerrah yurtdışında eğitici olarak görev alıyor. Türkiye’nin üst düzey tanıtılmasını sağlayan karşılıklı eğitim faaliyetlerinde Derneğin davetlisi çok sayıda yabancı Plastik Cerrah da Türkiye ye geliyor.

DÜNYA ESTETİK CERRAHİSİNDE YÜKSELEN DEĞER: İSTANBUL

Tüm bu eğitimler sadece ülkemizdeki estetik cerrahi kalitesinin artmasını sağlamamış aynı zamanda İstanbul’un tüm dünyada bir estetik cerrahi merkezi olarak tanınmasına neden olmuş durumda. Sağlık Bakanlığı politikaları çerçevesinde Sağlık Turizmi giderek Türkiye için daha önemli hale gelmektedir. Estetik Plastik Cerrahi Derneğinin de sağlık turizmine büyük önem verdiğini vurgulayan Dr. Nuri Çelik estetik cerrahinin güvenle uygulanabilmesi için büyük bir titizlikle çalıştıklarını belirtiyor.