Erkekler sevdiği markayı benimsiyor

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR
aysun.yildiz@aksam.com.tr

Erkek modasına yön veren Daffari bu sezonda yine iddialı. “Şık olmak ve kaliteli giyinmek isteyen bütün erkeklerin hedef kitlesi” olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Umut Bağlı’yla bir araya geldik, markanın vizyonunu ve tasarımlarını dinledik. 

Babam 1960'lı yıllarda kişiye özel elbise dikerek sektöre giriş yaptı ve Ak Tekstil’i kurdu. Ortaokul ve lise çağlarında babamla tekstili ve üretimi öğrenmeye başladık. Babam bütün bilgisini aktarırken bizler de işi büyütmek ve geliştirmek için bütün enerjimizi ortaya koyduk. Yurtdışında markaların üretim tesislerinde, tasarım ekipleriyle ciddi zamanlar geçirdik. Vizyonumuzu artırdık ve burada öğrendiklerimizi, dışarıda öğrendiklerimizle birleştirdik. Ben işin daima başında olmayı tercih edip deneyim ve teknik olarak işi öğrenirken kardeşim, Ahmet Bağlı eğitim hayatına devam etti. 

İLHAM ALIYORUZ

Daffari’nin ana hedefi, yurt içinde 50-60 mağaza sayısına ulaştıktan ve Türkiye’nin yeni genç erkek giyim markası olduktan sonra, Avrupa’da bir marka olmak. Ar-ge ekibimiz yurtdışında ve yenilikleri takip ediyor. Yeni tasarımlar yapılırken dünya modasından ilham alıyoruz ve tasarımlarımızı Türkiye’ye göre uyarlıyoruz. Genellikle koleksiyonlarımız bir sezon öncesinden hazır oluyor. Renkler, modeller, kalıplar, aksesuarlar hep dünya modasıyla eşzamanlı kurgulanıyor. Markalarla aynı ürünlerimiz olmuyor çünkü bizim kumaş ve kalıplarımız markamıza özgü üretiliyor.

GÜNÜMÜZ MODASI

Çok sevdiğimiz desenler, kalıplar olursa günümüz modasına göre uyarlıyoruz.Tüketicimiz de sevdiği ürünü tekrar bulmak istiyor. Erkekler sevdiği markayı benimsiyor ve sadık müşterisi oluyor. Tüketicimizin yüzde 80’i devamlı müşterimizdir. Kışın yün ve kaşmir kumaşlar tercih ederken yazın pamuk kumaşlar tercih ediyoruz. Aksesuar bizim çok önemli çünkü bir kombini aksesuarlar tamamlar; mendiller, kravatlar, kol düğmeleri ve ayakkabı çok önemlidir. 

KAHVERENGİ TONLARINI ÇOK GÖRECEĞİZ

Her mevsimin kumaşı da rengi de farklıdır. Yazın hafif kumaşlar tercih ederken kışın ağırlık hissettirmeden, ısıtan kumaşlar tercih ederiz. Değişen koleksiyonlar her sezon farklı renklere ilham kaynağı olur. 2015 -2016 moda renklerine baktığımızda önceki sezonlara göre daha canlı görebileceğimiz renkler var. Bordo-kırmızı ve mor renginin tonları, erkeklerin giymeyi çok sevdiği mavi gömlek, jean ve lacivert renkle kombinlenebilecek anahtar renkler arasında. Moda olan renklerden diğeri ise kahverengi ve kahverengi tonları, erkekler arasında çok sık tercih edilmeyen bir renk olmasına rağmen bu sezonun renkleri sıralamasında kendini çok gösterecek. Blazer ceketler, pamuk gömlekler, saf yün pantolonlar ve desenleriyle stilinizi tamamlayacak mendiller, kravatlar… Fit kesimleri, modern çizgileri, kaliteyi ve rahatlığı bir araya getiren tasarımlarıyla güzel bir koleksiyon oldu. Biz tüketicimizin giydiği kıyafetle mutlu olmasını kendini daha iyi hissetmesini sağlayacak tasarımlar, kalıplar ve malzemeler kullanıyoruz.