Erkekler artık daha cesur!

Rüya Büyüktetik
ruyabuyuktetik@gmail.com

Erkek modası son yıllarda tüm dünyada ve ülkemizde çok daha modern, yalın bir yandan da cesur bir tavır almaya başlıyor. Bu hafta Türkiye’de erkek modasına yön veren ve ünleri yurtdışına taşmış isimlerle sezonun olmazsa olmazlarını, kalıcı ya da geçici diye nitelendirdikleri trendleri ve kendi dolaplarına neler ekleyeceklerini konuştuk. 

HAYVAN DESENLİ BASKILAR FAVORİ 

Koray Caner Öztürk
Blogger

Soğuğu iyiden iyiye hissettiğimiz bu günlerde hem kendi gardırobumda yer alan zamansız parçaları yenilemeyi hem de sezonun kurallarına uygun olabilecek bazı eklemeler yapmayı düşünüyorum. Dar kesimli klasik bir palto, bir adet canlı renkli bir adet siyah kaşmir atkı, yine dar kesimli siyah denim pantolon gibi bence “zamansız” olarak nitelendirebileceğim parçalar yenilenmesi gerekenler arasında. Boğazlı kazakları, daha kalın ve iddialı desenlere sahip kazakların veya farklı renkteki gömleklerin içerisinde değerlendireceğiz. Hayvan deseni baskıları ise çantalardan ayakkabılara, atkılardan gömleklere kadar her yerde olacak. Desenleri kullanmaktan çekinen erkekler için bile çok sayıda alternatifle bu trendi yakalamak mümkün olacak. 

70’Lİ YILLARIN EĞLENCESİ

Can Direkli
Blogger

Bu sezon beyler olarak 70’lere geri dönüş yaşıyoruz! Yarım balıkçı yakalar, slim takım elbiseler, kuşaklı paltolar ve tabii ki sezonun en popüler trendi shearling, nam-ı diğer koyun kürkü detaylar. 70’li yılların eğlencesi bol hippielerine değil, 9-5 çalışan beyaz yakalılarına gönderme yapıyor! Bu stiller bordo, gri, yeşilin koyu ve küflü tonlarıyla bir araya geliyor; şık beylerin dolabında yerini alıyor! Son birkaç sezondur her yerde görmeye alışsak da henüz sokağa yeterince çıkamamış olan büyük paltolar ve bol duruşlu kumaş pantolonlar, bu kış en parlak dönemini yaşayacak! Günlük hayata da iş ortamına da adapte edilebilecek bol duruşlu pantolonlar, ofis hayatınıza şıklık ve rahatlık getirecek!

RAHATLIK 
ÖN PLANDA
Nil Ertürk
BEY Karaköy Kurucu Ortağı

Bu sezon erkek stili “minimal casual” bir etkide diyebiliriz. Rahatlık ön planda ama kesinlikle paspal ve özensiz bir rahatlık değil; aksine spor kesimlerin özellikli kumaşlarla yorumlanmış hallerini görüyoruz. Sweatshirt, uzun kollu tek renk triko gibi sade parçalar birkaç sezon olduğu gibi skinny jean ve dar kesimli kumaş pantolonlarla birlikte giyiliyor. Paçalar ise bilek hizasında bitiyor. Biz mağazaya gelen herkese bu yönde terzi hizmeti veriyoruz, pantolonların dizlerde birikme yapmaması, düz ve özenli gözükmesi önemli. Jeanlerde yıkama, taşlama gibi göz yoran detaylarlar yok. Paltolar ise diz hizasında ya da daha uzun. Bedeninden büyük duran kesimler 
kapaklı cep ve kapüşon gibi sportif detaylarla bir araya geliyor. 

Taze kan geliyor

İstanbul Moda Akademisi “Moda Tasarımı Programı” ve “Moda Tasarımı ve Yönetimi Lisansüstü Diploma Programı” mezunları, New Gen karma defilesiyle moda sektörüne ilk adımlarını atıyor. Öğrencilerin 6’şar parçadan oluşan koleksiyonları 27 Kasım'da defilede sunulacak. Bu karma defilede Koza Genç Moda Tasarımcıları finalistlerinden üç genç tasarımcının da İMA’daki eğitimlerinin ardından hazırladıkları ilk koleksiyonları sergilenecek. Kendilerinin heyecanına ortak olmak ise bizler için de pek heyecanlı olacak!

ZITLIKLAR 
BİRLEŞİYOR
Emre Erdemoğlu 
Tasarımcı

Sezonda feminen ve maskülen bir duruş kullanılıyor bu sezon. Bu iki zıtlık birleştiriliyor. Özellikle mimari dokunuşlar, üç boyutla çifleştirilerek ortaya şehirli ve modern bir kimlik çıkarılıyor.Yumuşak kesimler fırçalanmış yüzeylerle birleştiriliyor. Büyük formlu kabanlar ve düşük omuzlar sezonun enleri arasında. Bordo, kahverengi gibi tonlar, kış renkleri için ilham verici. Çok renkli maxi trikolar sezonun en eğlenceli parçalarından. Kişisel styling çalışmalarının ön planda olduğu özel bir sezon. Üst üste giyim bu sezonda yerini koruyacak...