Erkek modasının nabzı Pitti Uomo

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Dünya’nın en popüler erkek tekstil markalarını bir araya toplayan fuar, Pitti Immagine olarak da anılmakta. İtalya’nın Floransa şehrinde yılda iki defa düzenlenen Pitti 96.kez gerçekleşti. Bu dev fuara üçüncü kez katıldım ve izlenimlerimi sizler için kaleme aldım.

Öncelikle bilmenizi isterim ki bu bildiğiniz fuarlardan çok daha renkli ve bol içerikli bir organizasyon. İster sektörel anlamda isterseniz bir moda takipçisi olarak Pitti’den kendinize çok malzeme çıkarabilirsiniz.

Markalar sürekli gelişiyor

Rönesans’ın başladığı büyülü şehrin her köşesi bu hafta sanki moda çekimine gelmiş farklı etnik genetiklerdeki binlerce erkekle dolu. Turist olarak bile bu haftaya denk gelmeniz sanki defile izler gibi 4 gün geçirmenizi sağlayacaktır.

Her marka bu fuara katılamıyor. Birçok değerlendirmeden geçirildikten sonra marka kategorilerine göre konumlandırılıyorsunuz. Yani markaları devamlı gelişime iten bir sistem söz konusu.

Bu fuar için editörler, sokak fotoğrafçıları, blog yazarları, fenomenler özel olarak hazırlanıp o tarihler arasında birbirinden renkli stil fotoğrafları ile karşımıza çıkıyor. Bu durum iş için orda olan marka temsilcileri, satın almacılar ve diğer moda severleri de oldukça tetikliyor ve hazırlık içerisine girmeye teşvik ediyor.

Dünya erkek modası nereye gidiyor diye soracak olursanız? Minimal fakat etnik değerlerin işlendiği dokunuşlarla amaçlanan genç jenerasyonla sıkı bir bağ kurmak. 

Fuarda küçük markalar oldukça dikkat çekiyor. Nedeni ise daha özgür ve kreatif tasarımlarıyla ilham vermeleri. 

Böylesi bir organizasyona moda yazarı ve blogger olarak katılınca omuzlarıma ayrı bir yük yükleniyor. O nedenle Türkiye’nin en başarılı moda ve perakende markası LC Waikiki’nin erkek koleksiyonundan kendime baştan aşağı inanılmaz şık ve iddalı kombinler hazırladım. Takımlar ve blazer ceketler çok havalı… Babalar Günü öncesi olduğu için klasik, konforlu ve yaz enerjisine hitap edecek kombinler şeçtim ki sizlere de fikir versin. Benim yaşam biçimim ulaşılabilir şıklıktan yana olduğu için LC Waikiki doğru bir karar oldu.

Fuarda bazı günlerde daha spor ve özgün kombinlerle boy gösterdiğim doğrudur. Kişisel gardırobumdan şeçtiğim kombinleri parlatan ise Lanciano ayakkabıları oldu. Her zaman söylerim aksesuarlar kombinin vitaminleridir. Konforlu tabanları ve deri işçiliğindeki ustalığı ile ayakkabı trendleri bire bir koleksiyonunda bulmanız mümkün.Şimdilik erkek tasarımları yapıyorlar fakat yakında kadınlar için çok özel modeller ile moda severler ile buluşacaklarının haberini size verebilirim.