Erkek bakımında en sık yapılan 5 yanlış

Doğru şekilde tıraş olmak mucizeler yaratabilir ama temel bilgileri bilmiyorsanız bu biraz zor.... Sizin için erkek bakımında en sık yapılan 5 hatayı bulduk.

NEMLENDİRİCİ KULLANMAMAK 

Sert hava koşullarından tıraş olmaya kadar her şey cildinizi etkiler. Düzgün nemlendirme kuru ciltlere bakım yaptığı gibi, yağlı/karma ciltleri de dengeler. Çok fonksiyonlu bir etki istiyorsanız hem tıraş sonrası hem de nemlendirici olan bir ürün seçin. 

KURU TIRAŞ 

Yüzünüzü tıraş ederken tıraş jeli kullanmamak ciltte tahrişe, döküntüye, kabarıklığa veya batıklara sebep olabilir. Yanlışlıkla eliniz kayarsa olacak kesiklerden bahsetmiyoruz bile. Acıyan ve şişen bir ciltten kaçınmak için nemlendirici bir tıraş jeli tercih edin ve tıraş bıçaklarınızı düzenli olarak değiştirin. 

TIRAŞ EDİLMEMİŞ SAKALLAR 

Eşit olmayan kirli sakal veya karışık sakallar herkese yakışmayabilir. Bir erkek bakım seti ve berber tarağı yardımıyla sakallarınızın veya bıyıklarınızın uçlarını her gün düzeltin. Hepsinin eşit uzunlukta olmasına dikkat edin ve sakal kontürlerinizin düzgün olduğundan emin olun.

YANLIŞ ÜRÜN KULLANMAK 

Tam sizin tercihlerinize göre ve tam da sizin cildinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir ürün bulmak, samanlıkta iğne aramaya benziyor gibi gelebilir. Onun yerine raftan işinize yarayacak gibi duran en iyi ürünü alıverirsiniz. Fakat yanlış ürün kullanmak, görünüşünüzü bozabilir. O yüzden kendinize uygun ürünler tercih edin. 

AŞIRIYA KAÇMAK 

Düzgün bir bakım işinize yarayacaktır, fakat aşırıya kaçmanız bunu bozar. Saçınıza fazla jöle sürerseniz yağlı görünür, kaşlarınızı almak yüz hatlarınızı zayıflatabilir. Her şeyi ölçülü yapın.