Enes Yıldırım'dan ‘Ruha Şifa' bir albüm

Tasavvuf Müziği sanatçısı Enes Yıldırım'ın ilk albümü ‘Ruha Şifa' tüm dijital platformlarda yerini aldı.

Modern müzik ile Türk Tasavvuf Müziği’ni harmanlayarak oluşturulan ‘Ruha Şifa’ albümü iki senelik titiz alt yapı çalışmalarının ardından dijital platformlarda dinleyicisiyle buluştu. Tasavvuf Müziği Sanatçısı Enes Yıldırım’ın ilk albümü olan Ruha Şifa’da sanatçının iki bestesi yer alıyor. Aranjörlüğünü İsmail Ergenler’in yaptığı albümde, muhteşem zikirleriyle Dervişan Musiki Topluluğu da ilahilere eşlik ediyor.

KONUK SANATÇI HALİL NECİPOĞLU

Tasavvuf Müziği’nin usta sanatçısı Halil Necipoğlu, albümdeki şarkı formundaki tek parça olan ‘Gönül Çalamazsan’ adlı esere okumuş olduğu enfes gazelle eşlik ediyor. Albümün süpervizörlüğünü yapan İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sanatçısı Ferruh Yarkın ve TRT Ney sanatçısı Furkan Necipoğlu çalışmanın içerik ve alt yapı çalışmalarına katkı sunmuş.

ALBÜME ADINI INSTAGRAM TAKİPÇİLERİ VERDİ

Türkiye’nin en önemli saz sanatçılarının icralarıyla yapılan albüm 7 eserden oluşuyor. Sanatçı Enes Yıldırım’ın İnstagram hesabındaki anket sonunda ‘Ruha Şifa’ adını alan albümde şu eserler yer alıyor: ‘Fahri Cihandır Mustafa’, ‘Matem’, ‘Uşşakiyem Uşşaki’, ‘Gönül Çalamazsan’, ‘Allah Allah Hüve Rabbüna’, ‘Neslil Mustafa’, ‘Pirimizdir Bizim’. Dinleyiciler albüme Youtube, iTunes, Spotify, Deezer ve Tidal gibi dijital platformlardan ulaşılabiliyor. 

ENES YILDIRIM HAKKINDA

1993 yılında İstanbul’da doğdu. Bütün öğrenim hayatını İstanbul’da tamamladı. Küçük yaşlarda babasının vesilesiyle Türk müziğiyle tanıştı. İlk müzik eğitimine Baha Boduroğlu ile Uşşaki Vakfı’nda başladı. Yine aynı vakıfta merhum Nadir Şen’den keman ve Türk tasavvuf müziği repertuarı dersleri aldı. Kemanla hemhal olamayan sanatçı ritim enstrümanlarına yöneldi. Müziğe olan ilgisini lisans eğitiminde profesyonelleştirmeyi amaçlayan sanatçı, İstanbul Medipol Üniversitesi Türk Müziği bölümünden 2018 yılında mezun oldu. 2016 yılında Dervişan Musiki Topluluğu’nu kurdu ve birçok projeye imza attı. İlk bestesini on sekiz yaşında yapan sanatçının birçok bestesi çeşitli albümlerde yer aldı. Enes Yıldırım; Macaristan, Hindistan, Arnavutluk, Cezayir ve Azerbaycan’da konserler verdi. Ruhi Ayangil, Dursun Çakmak Çiğdem Yarkın, Ferruh Yarkın, Güldeniz Ekmen, Nuri Özcan, İsmet Aydın, Nursaç Doğan, Cavit Murtezaoğlu ve İnci Yaman gibi birçok sanatçıdan çeşitli dersler aldı. 2020 yılında ilk albümü Rûha Şifâ’yı çıkardı.