En kaliteli postişler bizde

TLC ekranlarında başlayan Saç Kraliçesi’nin dünyaca ünlü postiş uzmanı Christina Oliva’yla konuştuk. Oliva, “Kötü saçlar için bahane kalmadı” diyor.

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Kuaför olmadan önce yeteneklerini kimin üzerinde sergiliyordun?

Küçükken iki kız kardeşimin saçlarını yaparak pratik kazandım. Saçlarımız hep uzundu. Her zaman uzun saç ve uzun saç modellerine ilgim oldu. 

Bir kadın için güzel saçlara sahip olmanın önemini ne zaman anladın?

Sanırım bunu ilk defa kanseri yenen ilk müşterimde fark ettim. Sandalyede otururken ağlıyordu ve bunlar mutluluk gözyaşlarıydı. Çünkü yeniden saçlarını kazanmıştı. O zaman anladım ki saç bir kadının kendine güveni ve saygısı için çok önemli. 

Sizce konu postiş olduğunda en çok yapılan hata nedir?

Sanırım en çok yapılan hata müşterilerin postiş taktıktan sonra saçlarını kestirmeleri. Bazı kuaförler postiş kesme konusunda çok deneyimli değil. Postiş kesmek zor iştir, normal saç kesmeye benzemez. Yani düz kesim yapmak yerine kırparak kesmek gerekiyor. Ayrıca postişleri kuru kesmek gerekir ancak o şekilde doğal görünmelerini sağlayabilirsiniz. 

Sizi benzerlerinizden ayıran fark nedir? Yani sizi tercih etmemiz için bize birkaç neden söyleyebilir misiniz?

Bizim postişlerimizin bulabileceğiniz en kaliteli postişler olduğunu söyleyebilirim yani Amerika’nın Doğu Batısında. Postişlerimizin kalitesiyle isim yaptık. Bütün saçlarımızı Doğu ve Batı Avrupa’dan ithal ediyoruz, Rusya ve Hindistan’dan saç getiriyoruz ki gerçekten pazardaki en kaliteli saçlardır. Yani kısaca bunların bizi diğer birçok salondan ayırdığını söyleyebilirim. Bugün kullanılan saçların yüzde 70’i Çin’den geliyor ve bu saçlar da ne yazık ki sentetik oluyor.

Peki, bu mesleği yapmaya nasıl karar verdiniz?

18 yaşımda bir mağazada çalışıyordum. Mağazada alışveriş yapan bir kadınla tanıştım, ona yardım ediyordum ve onun da postiş işi vardı. Beni kanatlarının altına aldı ve bana işi öğretti. Daha sonra o Vegas’ta yeni bir dükkân açtı ve orada yeni müşteriler edindi.  Ben de onun New York’taki müşterilerine bakmaya başladım, işe böyle başladım. Bir yıl kadar sonra da kendi dükkânımı açtım. 

Tarzını çok beğendiğin bir ünlü var mı ve neden?

Jennifer Aniston. Bizden en çok onun saçını istiyorlar ve bir de Kim Kardashian. En çok istenen ikisinin tarzı. 

Artık kötü saç kesimi ya da boya yüzünden saçların yanması tarihe karıştı sanırım. Sayenizde isteyen sarışın isteyen esmer ve uzun saçlı olabiliyor. Bununla ilgili neler söylersiniz?

Bence kesinlikle böyle söylemek mümkün zira artık kötü saçlarla dolaşmak için bir bahane kalmadı. 

Bize en kolay ve hızlı saç yapımıyla ilgili ipuçları verebilir misiniz?

Benim en sevdiğim, postişlere dalgalı fön çekmek. Böylece kadınlar sabah kalktıklarında biraz sprey sıkarak kolaylıkla güzel saçlara sahip olabilirler. Bir sonraki favori ipucum ise maşa. Maşa kullandıktan sonra ellerinizi saçınızın arasından geçirin, sprey ya da mus uygulayın. Böylece hem güzel hem de doğal bir görünüm sağlayabilirsiniz. Bu iki ipucunda da asıl önemli olan saçlarınızı açık bırakmanız. Ben mesela saçlarımı hiçbir zaman toplamam. 

İŞİN PÜF NOKTASI GERÇEK SAÇ

İşin püf noktası gerçek saç kullanmak değil mi?

Bence kesinlikle en önemli sırlardan bir tanesi bu. Kuaförlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri iyi ve kaliteli saçı nereden bulacaklarını bilmemeleri. Bundan sonraki işin toptancı kısmında yer almayı çok istiyorum. Dünyanın her yerindeki kuaförler için postiş serisi yaratmak çünkü bugün pazardaki en iyi ve en büyük miktarı biz sağlıyoruz.