Emektar arabalarla 11 bin kilometre

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Ortalama bir aracın ömrü 15 yıldır. Haliyle yaşı kemale ermiş araçlarla yola çıkmak bir hayli zor olabilir. Ama düşünün ki 20 yaşından büyük bir araç ana yolu kullanmadan toz, toprak içinde ne kadar yol alabilirsiniz? 

20 yaşın üstünde araç kullanmak şoförler için biraz can sıkıcı olabilir. Ama bunun tutkunları da yok değil. Dünyanın en renkli ralli organizasyonlarından Allgaeu Orient Rallye-Dostluk ve Barış Rallisi tam da öyle bir organizasyon. Almanya’dan başlayan ve Ürdün’de son bulan yarış, tam 21 gün sürdü. Yarışın destinasyonların arasında Türkiye’den İstanbul, Kastamonu, Ankara, Balıkesir, Uşak, Muğla, Antalya ve Mersin şehirleri de yer aldı. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen yarışmaya 11 ülkeden 20 yarışmacı 140 tane 20 yaşın üzerindeki araçlarıyla 11 bin km yol aldılar.  

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı himayesinde, TÜVTÜRK’ün desteğiyle düzenlenen organizasyonun detaylarına gelecek olursak… Diğer yarışların aksine bu organizasyonda öne geçmek önemli değil. Önemli olan verilen görevleri tamamlamak. Yerine getirenler birinci getiremeyenlerse ikinci oldu.Start alanında kendilerine teslim edilen bayrakları, belirtilen yol ve güzergahlardaki istasyonlara teslim eden yarışmacılar, karşılığında bir sertifika aldı. Yarışmanın sonundaysa her bir araç satıldı ve elde edilen gelirler maddi durumu olmayan çocuklara gitti.  

AMAÇ ÜLKEMİZİ TANITMAK

TÜVTÜRK Genel Müdürü Kemal Ören ise şöyle konuştu, “Böyle güzel bir organizasyona destek vermemizin amacı, araç muayenesinin ve bakımının önemini anlatmakla birlikte ralliye katılan yarışmacılara ülkemizi ve güzelliklerini tanıtmak ve çocukların hayallerine kavuşmasına da katkıda bulunmak.”