Eğitim kültür tırı Suriye'den yola çıktı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı himayelerinde hayat bulan ''Yollardayız - Gezici Kültür Merkezi'' projesi Suriye Güvenli Bölge'nin bütün şehirlerinde kültürel iletişim faaliyetlerinin yapılabilmesi için harekete geçiriliyor.

Eğitici Valideler Derneği (EVADER) tarafından Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile yürütülen proje, özellikle Suriye'de savaş travması yaşayan çocuklara umut aşılayacak. İçişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun desteği ve himayeleri ile yola çıkacak olan 14 metre uzunluğundaki dev 'Gezici kültür merkezi' tırı Suriye Azez'de 17 Haziran'da Yunus Emre Enstitüsü Azez merkezi önünden yapılacak tören ile uğurlandı.

Suriye güvenli bölgelerde dolaşacak olan dev gezici eğitim-kültür tırı bir ilki gerçekleştirerek savaş ortamına doğan çocukların kültür ve sanat ile hayata tutunması için imkân sağlayacak. Bölgede çeşitli sivil toplum kuruluşları eliyle zaman zaman bu tür çalışmalar yapılsa da ilk kez bu çapta bir kültür ve eğitim projesi hayat buluyor. Çocukların savaş psikolojisini üzerlerinden atarak güvenli bölgede yeni ve umut dolu bir hayata adım atması için hayata geçirilen proje ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından tahsis edilen "Yollardayız - Gezici Kültür Merkezi" tırı Suriye Azez'den başlayarak yüzlerce çocuk ve gencin hayatına dokunacak. Onları eğlendiren aktivitelerin yanı sıra eğitim faaliyetleri de gerçekleştirilecek.

GEZİCİ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE NELER VAR?

Suriye Güvenli Bölge'de çocuklara ve gençlere kültür ve eğitim hizmeti götürecek olan 14 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğindeki "Yollardayız - Gezici Kültür Merkezi" 20 farklı atölye çalışmasının yapılabileceği şekilde donatıldı. Gezici Kültür Merkezi ulaştığı noktalarda Dil ve Kültür Atölyesi, Fen Bilimleri Atölyesi, Geleneksel Oyunlar Atölyesi, Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi, Değerler Eğitimi Atölyesi, Gölge Oyunu Atölyesi, Çocuk Tiyatrosu Atölyesi, Masal Atölyesi, Edebiyat Atölyesi, Tarih Atölyesi, Hayal Gücü Atölyesi, Oyuncak Yapımı Atölyesi, Uçurtma Yapım Atölyesi, Boyama Atölyesi, Karikatür/Resim/Çizim Atölyesi, Origami Atölyesi, Temel İlk Yardım Eğitimi Atölyesi, Trafik Eğitimi Atölyesi, Çevre, Farkındalık ve Geri Dönüşüm Atölyesi ile Afet Eğitimi Atölyesi gerçekleştirecek.