Dünyadan Türkiye’ye alkış toplamak istiyoruz

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

‘Muhtemel Aşk’ adlı şarkılarıyla tanıdık Yirmi7 grubunu. Muhteşem bir çıkış yakalayan müzisyenlerle bir araya geldik. Yeni şarkıları Papatya’yı, Amerika’dan İstanbul’a geliş hikâyelerini ve Yirmi7 grubunu yakından tanıdık…  

Yirmi7 grubu, Okan Şarlı liderliğinde yoluna devam ediyor. Yirmi7’nin dolayısıyla Okan Şarlı’nın hikâyesini kısaca anlatır mısınız?

İzmit Kocaeli’nde doğdum. Müzik kariyerime 15 yaşında; müzik korosuyla başladım. Gitar çalmayı kendi kendime öğrendim ve şarkı yazıp bestelemeye başladım. 2001 yılında  müzik eğitimi almak üzere 20 yaşında Amerika yolculuğum başladı... Bu yolculuk 15 yıl sürdü… Santa Monica Kolejinde tasarım ve müzik eğitimi aldım. 27 Mart 2007 yılında “twenty7” yani şimdiki adıyla “yirmi7” müzik grubumu kurdum. İlk resmi konserimize Los Angeles’ta, Led Zeppelin, JimiHendrix gibi efsane rockstarların sahne aldığı Whisky’a GoGo‘da her ayın 27’sinde konser vererek başladık ve Nevada çölünde her yıl düzenlenen dünyaca ünlü müzisyenleri ağırlayan sanat ve eğlence festivali Burning Man’de sahne alan ilk ve tek Türk grubu olduk. Amerika’nın ilk Türk Rock grubu olmayı başardık. Ve bu başarımızı “Muhtemel aşk” ile Türkiye’ye taşıdık. 

‘Muhtemel Aşk’ sayısız ödül, izlenme rekorları kıran bir şarkı oldu. Başarısının sırrı nedir sizce? 

Muhtemel Aşk; hayatım, yolculuğum, aşkım ve 20 senelik müzik kariyerimde ki emeğimin getirdiği başarıdır diyebilirim. 

Bu büyük başarının baskısını hissettiniz mi? 

Kendimle olan yarışımda Muhtemel Aşk’tan sonra çıkardığım her şarkıda içsel olarak “Bu başarımı tekrar nasıl geçebilirim, daha güzelini nasıl yaparım?” baskısını olumlu bir şekilde hissettim. 

Papatya şarkısı tam da baharın enerjisini taşıyan bir şarkı, yaratım süreci nasıl gelişti? 

Papatya şarkımızın geçmişi 2010 yılına dayanıyor. İlk olarak yarısı İngilizce yarısı Türkçe olarak yazıp bestelediğim bir şarkıydı. Gelen tepkilerin güzelliğiyle tamamını Türkçe sözlere uyarlayıp 8 yılın sonunda da bu halini alan bir şarkı oldu. 

Klip çekimleri nasıl geçti? 

Klip çekimleri gerçekten harika ve çok eğlenceliydi. Klip yönetmenimiz Devrin Usta’nın çılgın ve pozitif enerjisiyle tüm ekibimizin kahkahalarının eksik olmadığı her şeyin tam olduğu unutulmaz bir klip çekim günü oldu. Yeni şarkımız için çalışmalara başladık

Önümüzdeki günlerin hedefleri neler? 

En büyük hedefimiz; Papatya şarkımızla Türkiye, Avrupa ve Amerika turnesi planlarımızı gerçekleştirmek. Dünya’nın her yerine yirmi7’nin müziğini götürmek ve Dünya’dan Türkiye’ye alkış toplamak istiyoruz. 

Konserlerde nasıl bir set-list bizi bekliyor olacak? 

Konserlerimizde kendi İngilizce ve Türkçe şarkılarımızı çalıyoruz, fakat rengârenk ve farklı kültürlerle harmanlanmış, sahne performansı olarak çok dinamik bir grubuz, Türkiye ve Dünya’nın klasikleri arasında yer alan 1970/1980 yılları rocknroll’unun kendi yorumumuz ile 2018 yılında can bulmuş haliyiz konserlerimizde diyebilirim. 

Daha sonraki single için hazırlıklara ne zaman başlayacaksınız? Bu konuda bir planınız var mı?

Papatya şarkımızı bitirdiğimiz gün, yeni şarkımız için çalışmalara başladık. Şu an tüm şarkılarımız içinden 4-5 seçeneğe düşürüp aralarından ekibimizle ortak bir karar alarak Eylül ayı için yeni şarkımızı çıkarmayı planlıyoruz.