Dosso Dossi beyaz güvercinler ile Diyarbakır'da

Dosso Dossi Fashion Show'un Diyarbakır'ın tarihi ve turistik yerlerinde gerçekleştirdiği dijital defile çekimlerinde, Türkiye'nin en ünlü mankenleri adeta zaman tünelini andıran podyumda yürüdü.

ÜMİT TEMURÇİN / umittemurcin@gmail.com

Türkiye'nin başarılı moda etkinliklerinden Dosso Dossi Fashion Show, Doğubayazıt ve Kapadokya'nın ardından bu kez Diyarbakır'da birbirinden başarılı koleksiyonlar sundu. Takvimim dolayısıyla birebir katılamadım ama çok yakından takip ettiğim bir moda organizasyonuydu. Diyarbakır'ın tarihi ve turistik bölgeleri arasında yer alan On Gözlü Köprü, Cemil Paşa Konağı ve Keçi Burcu'nda gerçekleştirilen çekimlerin, ünlü mankenlerin kariyerinde de unutamayacakları masalsı bir anı olduğunu düşünüyorum.

Türk tekstil ürünlerini dünyaya pazarlarken Türkiye'nin turizm açısından önemli bölgelerini de tanıtmayı öncelikleri arasında tutan Dosso Dossi Fashion Show, bu kez Diyarbakır'ın dokusunu moda severler ile buluşturdu. Çekimlere; On Gözlü Köprü, Cemil Paşa Konağı ve Keçi Burcu gibi özel mekânlar ev sahipliği yaptı. Aralarında Tülin Şahin, Demet Şener, Zeynep Sever Demirel, Buse İskenderoğlu, Dilara Korkmaz, Cemrenaz Turhan, Şira Sahilli, Deren Talu, Derin Talu ve Madelein Sarıkabadayı'nın da olduğu 25 manken, Koreograf Yasin Soy eşliğinde gerçekleştirilen çekimlerde görev aldı. Çekimlerin finalinde mankenler ellerindeki beyaz güvercinleri uçurdu.

"DİYARBAKIR GÖRÜLMEYE DEĞER BİR YER"

Daha önce Doğubayazıt ve Kapadokya'da yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini eklemek için Diyarbakır'a geldiklerini belirten Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, "Ülkemizin en güzel köşelerinden biri olan Diyarbakır'ın tarihi ve turistik güzelliklerini moda aracılığıyla dünyaya göstermeyi planlıyoruz. Yaptığımız çalışmanın şehrin tanıtımına ve ticari kalkınmasına destek olacağına inanıyoruz. Defile çekimleri yaklaşık 50 ülke televizyonlarında gösterilecek. Biz sadece bir moda etkinliği değil aynı zamanda ülkemizi dünyaya tanıtan bir organizasyonuz. Bir yandan Diyarbakır'ın güzelliklerini bir yandan da tarihi özelliklerini gösteren bir sunum niteliğinde çekim yapıyoruz. Bunu bir sosyal sorumluluk olarak adlandırıyoruz. Çünkü firmamız yüz milyonlarca insana ulaşabilen büyülü bir gücü, modanın gücünü kullanıyor ve biz bunu bir misyon olarak görüyoruz. Moda bir kültürel sanatsal etkinliktir. Bizlerden desteğini esirgemeyen Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'na da ev sahiplikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Diyarbakır görülmeye değer bir yer. Ben Doğubayazıtlıyım. Önceki defilemizi orada gerçekleştirdik. İlgi gören bir defile olmuştu. O defilenin ardından yine memleketim diye adlandırabileceğim Diyarbakır'da da aynı etkiyi yaratmak istiyorum" dedi.

ÜNLÜ MODELLER DİYARBAKIR'DAN ÇOK ETKİLENDİ

Demet Şener, "Diyarbakır'a ilk defa geliyorum ve geldiğim için çok mutluyum. Böyle bir projenin içinde bulunmaktan gurur duyuyorum. Bu projenin nerelere gittiğini ve ülkemizi ne şekilde tanıttığını çok iyi bildiğim için bu beni daha da mutlu ediyor.

Tülin Şahin ise daha önce birkaç kez Diyarbakır'a geldiğini anımsatarak, "Her seferinde aynı sıcaklık ve güzellik ile karşılaştık. Hikmet beyler burada çok güzel bir şey yapıyorlar. Modanın güzelliğinin gücünü, turizmin güzelliğinin gücünü, Türkiye'nin güzelliğini ve gücünü hepsini bir araya koyup bütün dünyaya sunuyorlar. Burada olmak çok güzel" dedi.