Dolgu yaptırıp doğal görünmek mümkün

Prof. Dr. Reha Yavuzer
reha.yavuzer@aksam.com.tr

Dolgu denilince pek çoğumuz yapaylaşmaktan korkuyoruz. Fazla yapılan dolguların olmayan abartılı görüntüleri aslında dolguların üzerine haksız bir gölge getiriyor. Dolgu yüz gençleştirme amacıyla uzun süredir kullanılıyor. Çevremizde kimi zaman çok güzel uygulamalara şahit olurken kimi zaman da gereğinden fazla konulan dolgularla aşırı şişirilmiş yüzlere rastlıyoruz. Çoğumuzun korktuğu bu abartılı doldurulmuş yüzlerden kaçınmanın ve lifting görüntüsü elde etmenin artık bir yolu var. Nokta lifting olarak adlandırdığımız bu yöntem çok teknik bir uygulama. Artık hem dolgu yaptırıp hem de tamamen doğal gözükmek mümkün.

Nokta lifting nedir? Nasıl etki ediyor?

Jel kıvamındaki dolgu malzemesi geniş alanlara değil, yüzün taşıyıcı noktalarına yerleştirilir. Böylece yüzde yukarı yönlü kalkma ve toparlanma gerçekleşir. Lifting yani germe etkisi yüzün destek bölgelerinin belirlenip kişinin sarkan yerleriyle ilişkisine göre noktasal dolgu yoluyla uygulanır. Uygulama yapılan yere göre 5, 8 ve 10 nokta lifting dediğimiz bu yöntemde yüzün yapaylaşma veya aşırı dolma olasılığı yoktur. Bu nedenle de klasik dolgu uygulamalarına göre çok daha doğal sonuçlar elde edilir. Bir binanın inşasında taşıyıcı kolonların oluşturulup binanın bu taşıyıcılar üzerinde yükselmesi prensibine dayanan 'Nokta Lifting' sadece düzeltici etkiye değil, yaşlanmayı ve sarkmayı yavaşlatıyorr.

Uygulama bölgeleri nelerdir?

Alın, şakaklar, göz çevresi, yanaklar ve çene hattı bölgelerine uygulanabilir. İğne ve kanüller yardımıyla yapılan bu işlemde morluk olasılığı fazla yoktur.

Bu yöntemde ne gibi etkiler sağlanıyor? Dışarıdan yaptıran ne gibi fark görüyor?

Nokta lifting yönteminde her bir taşıyıcı noktanın belirlenmesinin yanında, taşıyıcı noktaların doku direncine göre jel seçimi büyük önem taşır. Nokta lifting kişinin ihtiyacına göre diğer gençleştirici uygulamalarla da kullanılabilir. Nokta lifting yönteminin kuvvetine bağlı olarak diğer uygulamalara ihtiyacı azaltır. Sıklıkla uygulama sonrası yüzde yukarı vektörlü bir lifting etki izlenir. Yüz ovalinde düzelme ve sarkıklıklarda azalma izlenir.

Kimler tercih etmeli?

30'lu yaşlardan itibaren uygulanabilen bu yöntem deformasyonun başlamakta olduğu bireylerde yaşlanma sürecini yavaşlatmak için çok yerinde bir tercih olacaktır. Hafif sarkmaların başladığı durumlarda başarısı oldukça yüksek.

Klasik dolgudan farklılıkları neler?

Bu yöntem dolgulara bakışınızı tamamen değiştirip endişelerinizin yersiz olduğunu gösterecek. Klasik dolgularda kullanılan jellerle bu yöntemde kullanılanlar aynı ama uygulama şekli ve mantığı çok farklı. Amaç çukurları doldurmak değil, destek noktalarının gücünü artsırmaktır.