Doğallıktan uzaklaşmayın

Prof. Dr. Reha Yavuzer
reha.yavuzer@aksam.com.tr

Estetik teknolojisi ve plastik cerrahi her gün bize yenilikler ve fırsatlar sunuyor. Bu imkânlardan kararınca yararlanmak 

sadece güzelliğimizi ortaya çıkarmakla kalmaz aynı zamanda yaş alma sürecimizde de kontrolü elimizde tutmamızı sağlar.
Fazlası fazla...
Hayatımızdaki her şeyde olduğu gibi estetiğin de fazlası fazla. Bakımlı olmak asla 'yapılı' olmak değil. Tüm dünyada hızla daha doğalın daha güzel olduğunu anlıyoruz. Çevremizde artık belirgin yapılı burunlar ve abartılı göğüs estetikleri görmüyoruz. İş yerinizde güzel, dinlenmiş ve zinde gözüken arkadaşlarımız giderek artıyor. Plastik cerrahlar da bu değişen yeni güzel tanımını hem takip ediyorlar hem de destekliyorlar.
Güzelliğinize Check-Up...
Yapılı olmadan bakımlı olmanın anahtarı kişinin detaylı bir değerlendirmeden geçmesinde yatıyor. Adeta bir güzellik check-up’ı ile güncel durum tespiti ve gerekenler belirleniyor. Bu analiz deri yüzey özelliklerinden başlıyor ve alt tabakalara kadar uzanıyor. Yüz ve bedendeki oranlara bakılarak hangi plastik cerrahi ameliyatlarının güzelliğimizi ve altın oranımızı tamamlayacağını belirlemek mümkün. Teknoloji, ölçümlerin, analizlerin yapılmasını en hassas şekilde sağladığı gibi üç boyutlu simülasyonlar ile olası sonuçları da tahmin etmemizde yardımcı oluyor. Yani artık güzelliğimiz şansa kalmıyor; bilimsel ve teknolojik bir tanı ve analizle yapılması gerekenlerin belirlendiği bilimsel bir tedavi olarak karşımıza çıkıyor.
Başarı devamlılıktan geçiyor...
Güzelliğimizin devamlılığı yaptırdığımız bakımların ve işlemlerin de belli aralıklarla tekrarlamasından geçiyor. Düzenli yapıldığında estetik uygulamalar giderek daha başarılı hale geliyor. Bu nedenle artık pek çok dolgu, lazer, enerji bazlı işlemler gibi estetik girişimler seanslar halinde uygulanıyor. Böylelikle azar azar verilen dozlarla yavaş ve doğaldan uzaklaşmayan; güzele yolculuk mümkün oluyor.  

Hollywood yıldızlarının güzellik sırları...

‘Bakımlı ama Yapılı Değil’ konseptinden pek çok tanıdığımız yıldız da yararlanıyor. Bu yıldızların önemli bir kısmında yıllar içerisinde gerçekleştirilmiş plastik cerrahi ameliyatları ve estetik girişimler mevcut. Ameliyatlar arasında en çok başvurulanlar estetik burun ameliyatı, göğüs büyütme ve göz kapağı ameliyatı. İşlemler arasında isebotoks ve dolgu başı çekiyor. Dolgu uygulamalarında dudak, elmacık kemiği ve çene en sık tercih edilen bölgeler.
Angelina Jolie: Tüm dünyanın beğenisini toplayan sanatçı estetik burun ameliyatı, göğüs büyütme (daha sonra koruyucu mastektomi ve meme rekonstrüksiyonu), dudak, çene ve elmacık kemiği dolgularıyla güzelliğini bir kat daha artırmış.
Kate Middleton: İngiliz Kraliyet ailesinden olan bu soylu güzel yılların kontrolünü ele almış ve estetik göz kapağı, botoks, burun, dudak ve çene dolgusundan faydalanmış.
Doğal ama Bakımlı...
Sadece yıldızlar ve ünlüler değil artık pek çok kadın ve erkek güzelliğin ve genç kalmanın sırrını plastik cerrahi ve estetik girişimlerle yakalamış durumda. Ortalama ömrümüzün uzadığı, daha kaliteli ancak hızlı bir yaşamımızın olduğu günümüz dünyasında sadece güzellik için değil daha zinde, dinamik ve enerjik gözükmek içinde bakımlı olmak gerekli.