Doğa içinde 'Yeni Bir Yaşam'

İstanbul'un ilk açık hava kültür, sanat ve etkinlik alanı olan Yeni Bir Yaşam, pandemi sürecinde ve akabindeki dönemde insanlara hem rahat bir nefes aldıracak hem de sosyalleşmelerine imkân sağlayacak. Konser, sergi, tiyatro, sanat söyleşileri, açık hava sinemaları, atölye, festival, organik pazar gibi farklı alanda birçok organizasyona ev sahipliği yapacak olan Yeni Bir Yaşam alanı seni bekliyor...

MERVE YILMAZ ORUÇ / merve.oruc@aksam.com.tr

Doğa seni çağırıyor! İstanbul'un ilk açık hava kültür-sanat alanı, 'Yeni Bir Yaşam' (YBY) faaliyetlerine başladı. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemide en çok özlemini duyduğumuz temiz hava, yeşillik ve açık alan ihtiyacını giderecek 'Yeni Bir Yaşam, Kemerburgaz Kent Ormanı'nda 20.000 m2'lik bir alanda ziyaretçilerini bekliyor. Yüzlerce farklı çeşit ağaç ve bitkinin içerisinde yer alan yaşam merkezi, pandeminin yaşattığı tüm olumsuz duygulardan ve süreçten sizi uzaklaştıracak. Alan kültür sanat faaliyetleri dışında festivallere, organik pazarlara, atölyelere, antika pazarlarına, garaj satışlarına ve çocuklarla ilgili çeşitli faaliyetlere de ev sahipliği yapacak.

İstanbul'a temiz nefes aldıracak

Pandemi süreci Yeni Bir Yaşam alanının kurulmasında etkili olmuş. "Yeni bir dünya düzenine geçtiğimiz bu süreçte nefes alabileceğimiz bir yer ararken Yeni Bir Yaşam Projesi ortaya çıktı. Varoluşun merkezi doğada, açık havada; temel ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz bir sosyal dünyanın hayalini kurduk. Dijital hayatın ve yüksek risk altındaki kapalı ortamlarda sınırlı sürede vakit geçirmenin hepimizin doğasına ters geldiği bu zamanlarda elzem olan ihtiyaçlardan insanların hobilerimize kadar karşılayabileceği güvenli bir ortam oluşturmak istedik." diyen Yeni Bir Yaşam Kurucu Ortağı Pelin Ulusoy Tepret, bu alanın İstanbul'a temiz bir nefes katacağını dile getiriyor.

Sınırlandırılmamış geniş bir alan

Bu süreç içerisinde kültür, sanat faaliyetlerine çok fazla özlem duyduk. Etkinlikler kısa süreli belli şartlar altında devam etse de sosyal faaliyetlerden uzak kaldık. Bu projenin bileşenlerinden bir tanesinin de sanatı ve sanatçıyı desteklemek olduğunu vurgulayan Tepret, "YBY Etkinlik Alanı'nı tanımlarken; 'İstanbul'un ilk Açık Hava; Kültür, Sanat ve Etkinlik Alanı' söylemini kullanıyoruz. Pandemi sürecinde ve akabindeki dönemde; sanata, sanatçıya ve izleyiciye sınırlandırılmamış geniş bir alan bırakıyoruz aslında. Her türlü sanat etkinliğine ev sahipliği yapmasını, alanın opsiyonlu yönlerinin değerlendirilmesini hedefliyoruz. Sanatın orijinin doğa olduğuna inanıyor ve bu alanda sanatın tüm fraksiyonlarını barındırmak istiyoruz. Konserler, sergiler, tiyatrolar, sanat söyleşileri, açık hava sinemalar..." şeklinde konuşuyor.

7'den 70'e herkese uygun etkinlikler

Alanda 7'den 70'e herkese hitap edecek organizasyonlar planlanıyor. Çocuklar için de ayrı bir bölüm hazırlanmış. Bu alanda çocuklara özel birçok etkinlik ve atölyeler düzenlenecek. Özelleştirilmiş alanlarda; kaydırak, tırmanma duvarı, böcek oteli gibi aktivite yerleri de var. Etkinlikleri, Instagram'dan @yenibiryasamco adresinden takip edebilirsiniz.

Yeni Bir Yaşam etkinlik alanında doğal yaşama dair birçok ürün de ilgililerini bekliyor. Her salı alanda Doğal Organik Pazar kuruluyor. Ve Türkiye'nin dört bir yanından; doğal, organik, coğrafi işaretli, atalık tohumlar üretilen ürünler, üreticiler geliyor.

Festivallere ev sahipliği yapıyor

Sanatın akışı içerisinde doğayı koruyan her türlü programa açık olduklarını dile getiren Tepret, bu alanın çok özel ve el değmemiş bir doğa parçası olduğunu aktarıyor. Sürekli açık kalacak YBY'de bazı etkinlikler ücretli, bazıları ise ücretsiz olacak. Birçok festivale ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini ve ilk festivalin 3-4-5 Haziran tarihlerinde gerçekleşeceğini aktaran Tepret sözlerini şöyle sürdürdü: "Doğal Yaşam Festivali'nin dördüncüsü haziran ayında Yeni Bir Yaşam Etkinlik Alanı'nda gerçekleşecek. 3-4-5 Haziran tarihlerinde, 3 gün boyunca; yetişkinden çocuğa birçok kişiye hitap eden dolu bir program akışı oluşturduk. Alanında uzman kişilerden; sağlık, beslenme, enerji, wellness konularında seminerler dinlerken; yoga, mandala ve iyi yaşamın bir parçası olan birçok atölyeye katılabileceğiz. Çocuklar içinde birbirinden farklı eğitici ve öğretici atölyeler gerçekleşecek. Tüm bunlar olurken; son tüketici ile üretici buluşuyor. Doğal ve organik içerikli birçok marka, Doğal Yaşam Festivali'nde bizimle... Ayrıca festivalin iki gününde Mary Jane ve Suat Suna konseri olacak. Şehrin en doğal festivali olarak adlandırdığımız doğal yaşam festivalinde; iyi niyet doğru bilgi ile buluşacak. Doğal Yaşam Festivali'nin akabinde Pet Festivali, Jazz Festivali ve YBY Outdoor Fest düzenlenecek. Temmuz ayında ise Ye, İç, Eğlen Festivali yapılacak."