Dişlerinizi 10 saniyede fırçalayın

ENDER EREN

endereren@gmail.com

En ilginç fikirlerini bulabileceğiniz ev dekorasyonuyla ilgili ipuçlarını, en son teknolojileri, ilginç tasarımları ve pratik uygulamaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Sabah kalktığınızda veya yatağa yatmadan önce diş fırçalamak bazen çok yorucu bir iş olabiliyor. Fakat Kickstarter’da karşımıza çıkan bir proje diş fırçalama işlemini çok basit bir hale getiriyor. Amabrush isimli bu proje sayesinde kullancılar dişlerini fırçalamak yerine bu cihazı kullanarak ağız sağlıklarını sağlayabilecek. Dişlerin üzerine gelen silikon ağızlık ve bu silikon ağızlığın devreye girmesini sağlayan özel elektronik cihaz ile çalışıyor. Size kalan özel diş macununu elektronik cihazın içine sıkıp bu sistemi dişlerinize yerleştirmek.

Artık zihnimizi okuyabiliyorlar!

MIT’in Bilgisayar Bilimleri ve Yapay Zeka Laboratuvarı, nörobilimiyle makine öğrenimini bir araya getirerek zihin okuyabilen Baxter adlı robotu geliştirdi. Robot zihnimizdeki sinyalleri analiz ederek aksiyonlarının doğru ya da yanlış olduğunu anlayabiliyor. Pratikte gözlemci Baxter’ın karşısına oturuyor. Baxter yapmakta olduğu işi yanlış yaparken, gözlemcinin bunu fark etmesiyle Baxter işi yanlış yaptığını anlıyor ve çalışma yöntemini değiştiriyor. Bu sinyalleri aldıktan sonra, makine öğrenimi de kullandığı için işin doğru ve yanlış taraflarını öğrenme kapasitesine sahip oluyor.

Karda düşme derdine son

Her ne kadar kar yağışını sevsek de buzlanan yollarda cambazlık yapmak konusunda aynı sempatiyi besleyemiyoruz. Kar yağışlarında yürümek pek sıkıntı değil, ancak buzlanma oldu mu kar botları bile çaresiz. Yaktrax Summit esasen şehir kullanımı için tasarlanmamış elbette. Ekstrem spor tutkunlarının daha etkili bir şekilde faydalanacağı Summit, botlarınıza iliştireceğiniz bir çift kar zinciri. Oldukça kaba, bir o kadar da havalı görünen bu zincirlerin ucunda 0,37 inçlik karbon alaşımlı çelik çiviler bulunuyor. Summit’i bir arada tutan zincirler ise paslanmaz çelikten üretilmiş.