Denim kombinler yazın çok konforlu

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Belki de en çok kullandığımız ürünlerin başında gelen ‘denimler’ her sezon farklı formlarda ve dokunuşlar ile karşımızda... Sokak stilinden sofistike kombinlere kadar hayatımızda olan denimlerin dünyasında neler oluyor gelin hep birlikte göz atalım...

70’lerde yoğun bir şekilde hayatımıza giren jeans’ler asla unutulmaz parçalardan biri olarak moda tarihine kazındı. Yıllar içerisinde katlanarak artan popülaritesi ile her insanın mutlaka dolabında bulunan bir ürün haline geldi. Günümüzde  7’den 70’e herkesin kullandığı denim kesinlikle MUST HAVE (olmazsa olmaz) bir parçadır.

MOM JEAN

Bu senede yine bizlerle MOM JEAN. Yüksek bel kesimi ile fazlasıyla rahatlık hissi veriyor. Düz ve bol paçasıyla hepimizi şaşırtıyor, çünkü hem sportif ve şık kombinlerde kullanabileceğiniz bir kesim. T-shirt veya buluzü rahatça pantolonun içine koyup güzel bir kemerle detaylarınızı belirliye bilirsiniz. 

DÜŞÜK BEL 

Bir kaç senden beri pek aramızda sayılmazdı, ama artık geri döndü. Kendall Jenner ve Gigi Hadid sayesinde düşük bel jean pantolonu bu sene bir comeback (geri dönüş) yaşıyor. Bu denim parçası inanılmaz iddalıdır. Kısa toplar yani sportif bodyler veya kesilmiş t-shirtler ile aşırı seksi görünüş yaratabilirsiniz. 

JEAN ELBİSELER, ETEKLER VE ŞORTLAR

Yaz için kısa şortlardan muhakkak edinmelisiniz. Hem plajda hemde günün her anında kullanabileceğiniz esneklikte. Etekler bu sene çok kisa olacak, ama dergilerin stil sayfalarından hatırlayacağınız, uzun bir gömlek giyinip eteğin altından gömleğin devamını göstere bilirsiniz. Değişik bir tarz yaratmış olursunuz. Retro stil sevenler ise çan teklerin düğmeli modellerini tercih edebilir.

GENEL KOMBİNLER 

Genelde tüm jean kesimleri aynı kombinlene bilir. Jean rengi her üzerinde veya altında kullanılan parçaya uyum sağlar ve her zaman başka bir görünüm sağlar. Bu senenin favorisi jean üzerine jean taşımaktır. İsterseniz jean pantolon giyip üzerine jean gömleği veya serin yaz akşamlarında jean ceketi kombin yapabilirsiniz. 

ÖZEL DETAYLAR 

Jean kumaşların üzerine güzel nakış detayları yapılıyor. Bu detaylar bence oldukça renk katıyor. Kişiselleştirme trendi dolayısıyla bir çok marka artık bu hizmeti mağazalarında dahi servis ediyor. İstediğiniz bir slogandan tutun çok sevdiğiniz bir hayvan figürüne kadar makinalar ile veya uzmanlar tarafından kısa sürede hazırlanıyor. İsteyen evinde dahi hazır satılan armaları alıp eski denimlerine yeni dokunuşlar yapabilir.

ERKEKLERDE 

Oldukça maskülen olan hatta hikayesi maden işçilerine dayanan bu ürün grubu, yıllar içinde moda dokunuşları ile erkeklerin ilk tercihi olmaktan hiç kan kaybetmedi. Özellikle iş sonrası ve hafta sonu sosyalleşmelerinde tercih edilen denim pantolonlar, casual &chic kombinlerde kravat veya örgü papyonlar ile çok uyumlu olunca  plazalarda da oldukça tercih edilir oldu. Yaz aylarında ise denim şortlar ve yırtık denim modelleri çok ön planda fakat akşamları likralı beyaz deniler şıklık seven erkekler için biçilmiş kaftan.